Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΣΒΟΥ:"Τον φράχτη στον Έβρο τον έκανε ο Αθανασίου..."

Δήλωση Δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού, για το Μεταναστευτικό:
«Σε συνέντευξη τύπου ο υποψήφιος Βουλευτής κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, με κατηγόρησε, διότι κατά τη γνώμη του, κακώς δήλωσα ότι θα απέχουμε από τις εκλογές αν δεν παρθούν άμεσα αποτελεσματικά μέτρα για την καταγραφή των προσφύγων και την δρομολόγηση πλοίων, ώστε να αποσυμφορηθεί το νησί μας που κατακλυζόταν από δεκάδες χιλιάδες κυνηγημένους ανθρώπους. Μου απέδωσε μάλιστα σκοπιμότητα για την δήλωσή μου αυτή.
Ίσως μόνον εκείνος δεν θέλει να κατανοήσει ότι η δήλωσή μου αυτή μαζί με την πανελλαδική και παγκόσμια προβολή της δραματικής κατάστασης, που οξύνθηκε με την αθρόα είσοδο προσφύγων, ήταν καθοριστική για την λήψη μέτρων γρήγορης καταγραφής και δρομολόγησης πλοίων, ενέργειες που αποσυμφόρησαν σημαντικά το νησί μας.
Όπως δήλωσα, η κατάσταση ήταν τόσο δραματική που αντικειμενικά υπήρχαν προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας (ακόμα και κάποιων αναγκαίων μεταφορών), στην ψυχραιμία και την νηφαλιότητα που απαιτούνται για ήρεμη διεξαγωγή των εκλογών.
Κάθε αντικειμενικός άνθρωπος κατανοεί, καθώς και οι αρχές αναγνωρίζουν, ότι στην πρωτοφανή αυτή ανθρωπιστική κρίση, ο Δήμος Λέσβου ανέλαβε πρωτοβουλίες και δράσεις πολύ πάνω από τις αρμοδιότητες και τις δυνατότητες του.
Αλλά γιατί έγινε το νησί μας επίκεντρο των δρομολογίων των δουλεμπόρων;
Δυστυχώς, μετά την κατασκευή του φράχτη στο Έβρο, πριν δυο χρόνια, για την αναγκαιότητα του οποίου πρωτοστάτησε ο κ. Αθανασίου ως Υπουργός του κ. Α. Σαμαρά, έκλεισαν οι ηπειρωτικοί δρόμοι και οδηγήθηκαν οι πρόσφυγες από τους δουλεμπόρους στα νησιά του Αιγαίου, κυρίως δε στη Λέσβο. Ο Δήμος Λέσβου, υπέβαλε προτάσεις (που σταδιακά αναγνωρίζονται από τα κόμματα) για την αναγκαιότητα δημιουργίας χώρων υποδοχής προσφύγων από τον Ο.Η.Ε. και την Ευρωπαϊκή Ένωση, εντός της Τουρκίας σχετικά κοντά στα σύνορα με την Συρία, και από εκεί δε, να οδηγούνται στις χώρες προορισμού τους, με ανθρώπινες συνθήκες, χωρίς να ληστεύονται από τους δουλεμπόρους και να θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο.
Γνωρίζοντας ότι η προαναφερόμενη πρόταση δύσκολα θα εφαρμοστεί από τα αντιτιθέμενα διεθνή συμφέροντα, προτείναμε και επιμένουμε να ανοίξει ελεγχόμενη πύλη εισόδου καταγραφής προσφύγων στον Φράχτη του Έβρου, από όπου με τρένα και με πούλμαν να μεταφέρονται σε όποια σύνορα επιθυμούν. Με το μέτρο αυτό θα σταματήσουν οι πρόσφυγες να θαλασσοπνίγονται, θα απαλλαγούν τα νησιά του Αιγαίου και η Αθήνα από όλα τα προβλήματα μαζικής εισόδου και μετακίνησης δεκάδων πια χιλιάδων ανθρώπων.
Η πρόταση αυτή πρέπει να γίνει πράξη από την Ελληνική κυβέρνηση, γιατί όσο συνεχίζεται ο πόλεμος στη Συρία και στα γύρω κράτη, τόσο θα αυξάνεται το προσφυγικό κύμα και τα προβλήματα θα επιδεινώνονται.
Ας λείψουν λοιπόν τα προεκλογικά λόγια (χωρίς αντίκρισμα πράξεων) και ας κινηθούν όλοι ουσιαστικά για την υλοποίηση της παραπάνω πρότασης, που θα δώσει λύσεις στα οξύτατα σημερινά προβλήματα των νησιών και κυρίως του νησιού μας. Βασική προϋπόθεση είναι ο μόνιμος συντονισμός των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών καθώς και η απολύτως αναγκαία επιτελικότητα.  























http://emprosnet.gr/article/76127-ton-frahti-ston-evro-ton-ekane-o-athanasioy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com