Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Διαβάστε πως θα μειωθούν οι συντάξεις από το 2016!...


Έρχεται άγριο πετσόκομα…
Μεγάλα τρεχάματα περιμένει τη νέα κυβέρνηση, όποια και να είναι αυτή, από την επόμενη ημέρα των εκλογών. Τα καυτά ζητήματα που βρίσκονται στην ατζέντα του τρίτου επαίσχυντου μνημονίου δεν αφήνουν κανένα περιθώριο να αναβολές και οπισθοχωρήσεις!
Το πρώτο και ιδιαίτερα σημαντικό είναι το ασφαλιστικό, στο οποίο οι δανειστές της χώρας μας περιμένουν να γίνουν πράξη το γρηγορότερο δυνατό οι διατάξεις του μνημονίου που έχουν υπογραφεί από την προηγούμενη «αριστερή» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρώην υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος, είχε θεσπίσει την περίφημη «Επιτροπή Σοφών» για να εξετάσει το θέμα του ασφαλιστικού και να αποφανθεί για το μέλι γενέσθαι. Οι παρεμβάσεις που εξετάζει η Επιτροπή Σοφών οδηγούν σε περικοπές συντάξεων για τους νέους συνταξιούχους. Συγκεκριμένα:
  1. Θα πρέπει να προχωρήσει η ενοποίηση των ταμείων κύριας ασφάλισης.
  2. Θα πρέπει να εφαρμοστεί η ελάχιστη εγγυημένη εθνική σύνταξη.
  3. Θα πρέπει να ακολουθήσει ενιαίος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων με βάση τις εισφορές ολόκληρου του εργασιακού βίου. Δηλαδή, για όσους συνταξιοδοτούνται από την 1/7/2015 η αναλογική σύνταξη υπολογίζεται για τον χρόνο ασφάλισης από την 1/1/2011 και μετά.
  4. Θα ακολουθήσει η καθιέρωση ενός ανώτατου ορίου ανταποδοτικής σύνταξης με ενοποίηση κύριας και επικουρικής.
  5. Θα εφαρμοσθεί ένα πλήρως κεφαλαιοποιητικό σύστημα με ατομικές μερίδες για τους ασφαλισμένους μετά το 1992, δίνοντας χώρο στη συμπλήρωση του εισοδήματος των μελλοντικών συνταξιούχων μέσα από την ιδιωτική και την επαγγελματική ασφάλιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com