Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015

Αλλάζουν σε όλα σε ψωμί και γάλα!...


Σε περίπου ένα μήνα από τώρα, δηλαδή αρχές Οκτωβρίου, θα ξεκινήσει η εφαρμογή των επίμαχων ρυθμίσεων για το γάλα, τα αρτοποιεία αλλά και τα φαρμακεία, οι οποίες ψηφίστηκαν στις 14 Αυγούστου στο πλαίσιο του νέου Μνημονίου.
Η νέα διάταξη που προβλέπει ότι η μέγιστη διάρκεια ζωής του παστεριωμένου («φρέσκου») γάλακτος θα καθορίζεται πλέον από τον παρασκευαστή και όχι από το κράτος θα πρέπει να ισχύσει όχι άμεσα αλλά έως τον Οκτώβριο, καθώς απαιτείται προηγουμένως η έκδοση ερμηνευτικής εγκυκλίου από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ανάλογη εγκύκλιος και σε ότι αφορά τις αλλαγές στα αρτοποιεία, η οποία πρέπει να εκδοθεί από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας. Υπενθυμίζεται ότι βάσει των νέων διατάξεων θα επιτρέπεται η πώληση ψωμιού από όλα τα καταστήματα τροφίμων, ακόμη και από κρεοπωλεία και ιχθυοπωλεία, ενώ θα μπορούν να χαρακτηρίζονται ως αρτοποιεία ακόμη και σημεία πώλησης, όπου απλώς πραγματοποιείται η ολοκλήρωση του ψησίματος του ψωμιού
Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης παρέπεμψε χθες για τον Οκτώβριο και την έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργείων Οικονομίας και Υγείας με την οποία θα καθορίζονται οι προϋποθέσεις και η διαδικασία για τη χορήγηση άδειας ίδρυσης φαρμακείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr