Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Αντιρρησίας συνείδησης πλάκωσε στο ξύλο ανήλικο! - Προσπάθησε μετά να μην χάσει το καθεστώς της εναλλακτικής "στράτευσης" ...


Δεν δέχθηκε το Συμβούλιο της Επικρατείας να επιστρέψει στο καθεστώς της εναλλακτικής εκπλήρωσης της στρατιωτικής θητείας του αντιρρησίας συνείδησης, από το οποίο αποβλήθηκε επειδή «πλάκωσε» στα σκαμπίλια και τις κλωτσιές ανήλικο στο Κέντρο Προστασίας του Παιδιού, κάτι που είναι... αντίθετο στις πεποιθήσεις περί βίας των αντιρρησιών συνείδησης.
Υπενθυμίζεται ότι οι αντιρρησίες συνείδησης προσφέρουν, αντί της ενόπλου στρατιωτικής θητείας, την εκπλήρωση της θητείας τους με εναλλακτική μορφή στρατιωτικής υπηρεσίας, σε φορείς του δημοσίου τομέα. Οι αντιρρησίες συνείδησης κατά την διάρκεια που υπηρετούν την εναλλακτική υπηρεσία τους, θεωρούνται στρατευμένοι και προσφέρουν κοινωνική υπηρεσία. Όσο διάστημα υπηρετούν σε υπηρεσίες του δημόσιου τομέα, δεν αποκτούν υπαλληλική ή οποιαδήποτε άλλης φύσεως εργασιακή σχέση στο φορέα αυτό.
Ειδικότερα, 19χρόνος αντιρρησίας συνείδησης για θρησκευτικούς λόγους ζήτησε να εκπληρώσει εναλλακτικά τη στρατιωτική του θητεία. Το αίτημά του έγινε αποδεκτό και του ανατέθηκε να υπηρετήσει εναλλακτικά την στρατιωτική του θητεία σε Κέντρο Προστασίας του Παιδιού. Όμως, τον Ιούνιο του περασμένου έτους, ο επίμαχος αντιρρησίας συνείδησης άσκησε βία σε ανήλικο τρόφιμο  του Κέντρου. Συγκεκριμένα   σκαμπίλισε και κλώτσησε κατ' επανάληψη τον άτυχο ανήλικο.
Όταν κλήθηκε σε απολογία ο αντιρρησίας συνείδησης, επικαλέστηκε ότι πλάκωσε τον ανήλικο στο ξύλο, καθώς επανειλημμένα του επετίθετο φραστικά, του έκανε χειρονομίες και του πέταγε πέτρες. Μάλιστά, την ημέρα του ξυλοδαρμού ο ανήλικος του πέταξε μια μεγάλη πέτρα με σκοπό να τον χτυπήσει, προσέθεσε ο 19χρόνος. 
Από το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού του επιβλήθηκε η πειθαρχική ποινή της στέρησης αποδοχών τριών μηνών.
Μετά από αυτό ο διευθυντής της Στρατολογικής Υπηρεσίας κήρυξε τον αντιρρησία συνείδησης έκπτωτο του ευνοϊκού καθεστώτος της εναλλακτικής υπηρεσίας εκπλήρωσης των στρατιωτικών του υποχρεώσεων.

Ο 19χρόνος άσκησε προσφυγή κατά της απόφασης του διευθυντή της  Στρατολογικής Υπηρεσίας, η οποία όμως απορρίφθηκε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας. Κατόπιν αυτών, ο αντιρρησίας συνείδησης προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζήτησε την ακύρωση της υπουργικής απόφασης και της απόφασης του διευθυντή της Στρατολογικής Υπηρεσίας.
Με την σειρά του το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του αντιρρησία  συνείδησης, ξεκαθαρίζοντας ότι η επιβολή της πειθαρχικής ποινής που του επιβλήθηκε από Κέντρο Προστασίας του  Παιδιού, δεν συνδέεται με την απόφαση  του διευθυντή της  Στρατολογικής Υπηρεσίας που έχει τον τελικό λόγο για την αφαίρεση του ευεργετήματος της εναλλακτικής εκπλήρωσης των στρατιωτικών υποχρεώσεων του. Και αυτό γιατί όσο διάστημα παρείχε τις υπηρεσίες του στο Κέντρο Προστασίας του  Παιδιού, θεωρείται στρατευμένος.
Μάλιστα, οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογραμμίζουν ότι ο 19χρόνος αφενός  επέδειξε «συμπεριφορά αντίθετη προς τις πεποιθήσεις του περί βίας, τις οποίες είχε επικαλεσθεί δια να τύχει του ευεργετήματος της εναλλακτικής θητείας», αφετέρου  η άσκηση βίας είναι ευθέως αντίθετη στους σκοπούς του Κέντρου Προστασίας του  Παιδιού.

 
















































































pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com