Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

ΟΙ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΠΑΠΑΓΑΛΩΝ ΚΑΙ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ...

Γράφει ο Αντίοχος
Κανένας πλειστηριασμός ως το τέλος του έτους!”, θριαμβολογεί διαδικτυακό παπαγαλάκι της συγκυβέρνησης των Τσιπροκαμμένων –με ιδιαίτερη προτίμηση στον αρχηγό των… ψεκασμένων- ενώ στη συνέχεια εξηγεί το… κατόρθωμα των εκλεκτών της:  
“Αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μέχρι το τέλος του έτους περιλαμβάνει η κυβερνητική πρόταση για τα κόκκινα δάνεια, η οποία βασίζεται σε ένα σύστημα που συνδυάζει κριτήρια που συμπεριλαμβάνουν την αξία τής πρώτης κατοικίας, το ετήσιο εισόδημα, τις καταθέσεις και τη συνολική αξία τής ακίνητης περιουσίας, δημιουργώντας ένα δίχτυ προστασίας για τους πραγματικά οικονομικά αδύναμους.
Η ελληνική πρόταση προβλέπει τη δημιουργία εταιρείας διαχείρισης κόκκινων δανείων, όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν προβλέπεται η δημιουργία αγοράς μη εξυπηρετούμενων δανείων σε άλλους φορείς (π.χ. distress funds) εκτός αυτής.
Παράλληλα, συστήνονται πιλοτικά 30 κέντρα σε όλη τη χώρα, μέσω των οποίων θα παρέχονται δωρεάν συμβουλευτικές, νομικές και οικονομικές υπηρεσίες στους δανειολήπτες, ώστε να ενημερώνονται για τα δικαιώματα, τις υποχρεώσεις και τις επιλογές που θα έχουν σχετικά με τη διαχείριση των χρεών τους”.
Εδώ δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: ή κάπου τα φερέφωνα της κυβερνητικής προπαγάνδας έχουν χάσει την αίσθηση του χρόνου ή πιστεύουν ότι ο ελληνικός λαός –και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι άμεσα θιγόμενοι δανειολήπτες- είναι… μαλάκες. Καθότι διανύουμε αισίως τον όγδοο μήνα του έτους και σε τρεισήμισι μήνες έρχεται το νέο έτος. Δε θα γίνουν πλειστηριασμοί, λοιπόν, τους επόμενους τρεισήμισι μήνες, αλλά –προφανέστατα- θα γίνουν μετά. Ποια η διαφορά; Δε θα’ ναι Γιάννης, θα’ ναι Γιαννάκης;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com