Κυριακή, 9 Αυγούστου 2015

ΜΠΡΑΒΟ...Η 71η Α/Μ Ταξιαρχία δεν ξέχασε τον Υποδιοικητή της ...


Ήταν ξημέρωμα Σαββάτου της 9ης Αυγούστου 2014 όταν σαν κεραυνός έπεσε η είδηση του ξαφνικού θανάτου του Υποδιοικητή της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας Συνταγματάρχη Εμμανουήλ Παπαγρηγοριάδη.
Ένας χρόνος πέρασε από τη μέρα που έφυγε αυτός ο εξαίρετος στρατιωτικός αλλά και σπουδαίος άνθρωπος και κανένας «αερομεταφερόμενος» δεν τον έχει ξεχάσει. Πριν λίγες μέρες η 71 Α/Μ Ταξιαρχία τίμησε τη μνήμη του τελώντας τρισάγιο στην έδρα της Ταξιαρχίας και στη συνέχει ακολούθησε μια σεμνή τελετή μνήμης στη Λ.Α.Φ. Νέας Σάντας.
Στην τελετή παραβρέθηκε η οικογένεια του εκλιπόντος, ο Διοικητής της 71 Α/Μ Ταξιαρχίας, Ταξίαρχος Πέτρος Δεμέστιχας, ο Υποδιοικητής Σχης (ΠΖ) Παναγιώτης Καρατζάς, ο προηγούμενος Διοικητής της 71ης Ταξίαρχος Νικόλαος Χιωνής και πολλοί ακόμη.
epitelarxis_tax_051113
Ο Συνταγματάρχης Εμμανουήλ Παπαγρηγοριάδης γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα. Εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1983 και αποφοίτησε το 1987 ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού. Προήχθη στο βαθμό του Ταγματάρχη το 2000, του Αντισυνταγματάρχη το 2006 και του Συνταγματάρχη το 2012. Στις 29 Αυγούστου 2012 ανέλαβε τα καθήκοντα του Επιτελάρχη της 71 Α/Μ Ταξιαρχίας. Διοίκησε το 596 Α/Μ ΤΠ και τιμήθηκε στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του με μετάλλια και διαμνημονεύσεις. Εκπαιδεύτηκε σε όλα τα Σχολεία Εκπαίδευσης του όπλου του (ΣΧΠΖ), σε λοιπά ειδικών αντικειμένων και είναι κάτοχος πτυχίου Proficiency της αγγλικής γλώσσας. Ήταν απόφοιτος της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου ΑΔΙΣΠΟ. Ήταν παντρεμένος και είχε τρία παιδιά.
Αιωνία η Μνήμη του…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr