Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Κραυγή απόγνωσης από το Αγαθονήσι: “Υπερδιπλάσιοι από τους κατοίκους οι μετανάστες – Οι τουρίστες φεύγουν”!!!


Κραυγή απόγνωσης και σήμα κινδύνου από το Αγαθονήσι. Τα κύματα μεταναστών κατακλύζουν το μικρό νησάκι με τους λιγοστούς ακρίτες που βλέπουν κάθε μέρα να αποβιβάζονται στο νησί τους δεκάδες άτομα.
«Οι μετανάστες που αποβιβάζονται στο νησί είναι υπερδιπλάσιοι από τους κατοίκους, οι τουρίστες φεύγουν βλέποντας αυτή την κατάσταση και οι κάτοικοι είναι έτοιμοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους» λέει ο δήμαρχος του νησιού Ευάγγελος Κοττορός, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους και κάνει έκκληση στην Πολιτεία για βοήθεια.
«Έχουμε πάνω στο νησί κάπου 340 άτομα που δεν μπορούν να φύγουν. Καθώς, δεν υπάρχει χώρος διαμονής καταλύουν παντού όπου βρίσκουν, σε δρόμους, κάτω από δέντρα. Σε αριθμό είναι υπερδιπλάσιοι από τους μόνιμους κατοίκους και βέβαια θα έρθουν και άλλοι» προσθέτει.
Και προσθέτει: «Είμαστε 150 άτομα στο νησί και δεν υπάρχουν υποδομές. Έχουμε μόνο έναν αστυνομικό στο τοπικό τμήμα και δύο λιμενικούς. Είναι δύσκολο να ελεγχθεί η κατάσταση. Δεν υπάρχει γιατρός, ενώ ακόμα είναι λιγοστό και το νερό και τα αποθέματα προϊόντων δεν ξέρω αν θα μας φτάσουν».
Σύμφωνα με τον κ. Κοττορό οι μετανάστες έχουν καταλάβει τη μοναδική παραλία στο λιμάνι του νησιού και κάτοικοι και επισκέπτες δεν μπορούν να κολυμπήσουν, με αποτέλεσμα να πλήττεται ο τουρισμός.
«Ο κόσμος παίρνει την υπόθεση στα χέρια του και υπάρχουν μικροκαυγάδες και συγκρούσεις. Προσωπικά φοβάμαι τα χειρότερα και προσπαθώ να λειτουργώ πυροσβεστικά αφού υπάρχουν και θερμόαιμοι» λέει ο δήμαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com