Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2015

Έρχεται τετραετία – «φωτιά» για τους στρατιωτικούς !...


Να ανησυχούν οι στρατιωτικοί, διότι έρχονται περικοπές όχι μόνο στους μισθούς και στις συντάξεις των αποστράτων, αλλά και διότι θα προκύψει υποβάθμιση του επιπέδου ζωής των εν ενεργεία στρατιωτικών.
Στις συζητήσεις, που είναι σε εξέλιξη, του κουαρτέτου των «θεσμών» (πρώην και νυν τρόικα) με την κυβέρνηση, περιλαμβάνεται και η μείωση τουλάχιστον κατά 200 εκατ. ευρώ των στρατιωτικών δαπανών το 2016 και κατά 300 εκατ. ευρώ για τη διετία 2017-2019. Επειδή, όμως, απαγορεύεται στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο –βάσει του κανονισμού του– να ζητήσει περικοπές στρατιωτικών δαπανών στο πλαίσιο ενός προγράμματος διάσωσης κράτους, φαίνεται ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί με τη μείωση του στρατιωτικού προσωπικού, αλλά και με την εκποίηση και άλλων οπλικών συστημάτων των ΕΔ.
Σχετικά με τη μείωση του στρατιωτικού προσωπικού, σχεδιάζεται από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά η μείωση κατά 10%-15% των σπουδαστών στα ΑΣΕΙ και στις Ανώτερες Σχολές Υπαξιωματικών. Επίσης, ένα ποσοστό περίπου 20% που ανήκει σε ειδικές κατηγορίες, κυρίως υπαξιωματικοί που δεν προέρχονται από παραγωγικές στρατιωτικές σχολές, όπως ΕΠΟΠ ή Μακράς Θητείας ή Ανακατάταξης ή άλλων παρόμοιων κατηγοριών, θα υποχρεωθούν σε αποστρατεία. Επίσης, κινδυνεύουν τα χάσουν και τα ελάχιστα οικονομικά οφέλη όσοι βρίσκονται στις μονάδες εκστρατείας και λαμβάνουν κάποια μικρή και απόλυτα νόμιμη οικονομική ενίσχυση, με τη μορφή των εδικών επιδομάτων.
Σχεδιάζεται, επιπλέον, να γίνουν δραστικές περικοπές των δαπανών του προϋπολογισμού του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που προορίζονται για τις Λέσχες Αξιωματικών και τα θέρετρα ή τις κατασκηνώσεις, όπου παραθερίζουν οι οικογένειες των στρατιωτικών και οι απόστρατοι.
Σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση της μισθολογικής αδικίας και την επαναφορά των αποδοχών των εν ενέργεια στρατιωτικών και των απόστρατων στα επίπεδα του 2012, όπως ρητά ορίζει η αμετάκλητη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η σημερινή κυβέρνηση, η «πρώτη φορά Αριστερά», δεν προτίθεται να συναινέσει, άρα οι στρατιωτικοί θα πρέπει να είναι υπομονετικοί και να περιμένουν την επόμενη… Ο ΥΠΕΘΑ Π. Καμμένος και ο ΑΝΥΠΕΘΑ Δ. Βίτσας δεν θα κατορθώσουν να υλοποιήσουν ούτε αυτή την υπόσχεσή τους προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
Τα κυβερνητικά σχέδια συνδράμουν με την απραξία τους και οι πολυποίκιλες Ενώσεις Στρατιωτικών, επειδή είναι διασπασμένοι, αλληλομισιούνται και προωθούν προσωπικές φιλοδοξίες των «προέδρων». Κάποιοι μιμούνται το λαμπρό παράδειγμα υφυπουργού, που –όπως ο ίδιος σημειώνει στο βιογραφικό του– «πριν από την είσοδό του στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1971, συμμετείχε σε αντιστασιακή ομάδα κατά της στρατιωτικής δικτατορίας». Ωστόσο «μπήκε» επί χούντας (1972) στην Ευελπίδων (!) και οργάνωσε κουμουνιστική συνιστώσα (ο ίδιος τα λέει), προκειμένου να εκδημοκρατίσει το στράτευμα, γι’ αυτό, άλλωστε, υπηρέτησε και στα τεθωρακισμένα, αλλά και στις Βρυξέλλες και σήμερα είναι βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ!
Καταλήγοντας, θα έπρεπε να υπήρχε μία, αλλά πανίσχυρη Ένωση Στρατιωτικών, που θα τη στήριζαν όλοι, εν ενεργεία και απόστρατοι, που θα προστάτευε μόνο τα επαγγελματικά συμφέροντα των στελεχών, που θα μεριμνούσε για τις οικογένειές τους και τους αποστράτους και θα «συνομιλούσε» ισότιμα με την κυβέρνηση.http://espekm.gr/home/?p=9229paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr