Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Υπερωριακή απασχόληση και μη χορήγηση 24ωρης απαλλαγής την επόμενη της υπηρεσίας στην Κω !...



Η Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μακεδονίας έλαβε επιστολή από συνάδελφο που υπηρετεί στην Κω και αναφέρει κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στο νησί σχετικά με υπερωριακή απασχόληση.
Επειδή δεν υπάρχει στην περιοχή Περιφερειακή Ένωση Στρατιωτικών, δημοσιεύουμε αυτούσια την επιστολή που λάβαμε.



Καλησπέρα,
θα ήθελα να αναφέρω ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε εδώ και 20 μέρες στην Κω.
Για να σας βοηθήσω στην κατανόηση, θα σας το εξηγήσω με παράδειγμα: Ας υποθέσουμε πως αύριο Δευτέρα έχω υπηρεσία σε κάποιο φυλάκιο της μονάδος μου. Θα εισέλθω κανονικά στο στρατόπεδο στις 7 το πρωί , αλλά στο φυλάκιο θα πάω στις 13:30 με την «κίνηση» που εκτελείτε για να πάει φαγητό. Μέχρι εκείνη την ώρα θα εκτελούν υπηρεσία όσα στελέχη βρίσκονται στο φυλάκιο από την Κυριακή το πρωί στις 9:00. Εγώ θα αποχωρήσω από το φυλάκιο την Τρίτη το μεσημέρι με την ίδια κίνηση του φαγητού το μεσημέρι και την απαλλαγή που δικαιούμαι θα μου δοθεί την Τετάρτη.
Όλο αυτό γίνεται για περιορισμό κινήσεων και εξοικονόμηση καύσιμων. Παρόλα αυτά τα πρωινά έρχονται και φεύγουν από το φυλάκιο 3-4 στρατιωτικά οχήματα για διάφορους υπηρεσιακούς λόγους αλλά δεν «αλλάζουν» το προσωπικό όπως και θα μπορούσαν.
Να επισημάνω πως αυτό γίνεται καθώς υπάρχει γραπτή διαταγή της 80 ΑΔΤΕ που ορίζει όσα προανέφερα. Στο παράδειγμα που σας αναφέρω παραπάνω, τα στελέχη που εκτελούν υπηρεσία την Κυριακή βρίσκονται εντός 29,5 ώρες και τις καθημερινές 31,5 ώρες.
Επίσης προ λίγων ημερών εκδόθηκε από τον ίδιο σχηματισμό διαταγή η οποία αναφέρει ότι ο οδηγός και συνοδηγός στρατιωτικών οχημάτων οφείλουν να φορούν κάλυμμα κεφαλής κατά την κίνηση τους εντός και εκτός αστικού ιστού. Νομίζω πως αυτό είναι αντίθετο ως προς αυτά που ορίζουν οι νέες διατεγές για τις κινήσεις.
Παρακαλούμε εάν μπορείτε να αναδείξετε το θέμα, καθώς η Κως και γενικότερα το Νότιο Αιγαίο δεν έχει δημιουργήσει ακόμη περιφερειακή ένωση στρατιωτικών και έτσι έχουμε πρόβλημα προκειμένου να αναδειχτούν τέτοια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα εδώ στελέχη.
Ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com