Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2015

Το ΔΝΤ καθησυχάζει την Αλβανία: «Η ελληνική κρίση δεν θα σας επηρεάσει» ...


«Ο τραπεζικός τομέας παραμένει με ρευστότητα και καλά κεφαλαιοποιημένος και δεν αναμένουμε διάχυση της κρίσης από την Ελλάδα είπε ο Ναντίμ Ιλάχι σε συνέντευξη Τύπου στα Τίρανα με αλβανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με τον Ιλάχι, το κύριο αποτέλεσμα της κρίσης θα είναι αυξημένη πτώση των εμβασμάτων που αποστέλλονται στην Αλβανία από τους ανθρώπους που εργάζονται στην Ελλάδα. Ωστόσο, η αξία αυτών των εμβασμάτων έχει ήδη πέσει κατακόρυφα τα τελευταία πέντε χρόνια, από τότε που άρχισε η ελληνική κρίση χρέους.

Παρά το γεγονός ότι αρκετές ελληνικών συμφερόντων τράπεζες λειτουργούν στην Αλβανία, ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Αλβανίας Gent Sejko, δήλωσε ότι δεν έχουν πρόβλημα με την κεφαλαιοποίησή τους. «Οι ελληνικές τράπεζες στην Αλβανία έχουν πλεόνασμα ρευστότητας και είναι υγιείς. Ο τραπεζικός τομέας μας δεν έχει καμία άμεση έκθεση στην ελληνική κρίση» διαβεβαίωσε.

Αποψη με την οποία συμφώνησε και ο υπουργός Οικονομίας της Αλβανίας, Arben Ahmetaj, σημειώνοντας ότι ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ της Αλβανίας και η Ελλάδα έχει ήδη σημαντικά μειωθεί τα τελευταία χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι η χώρα είναι λιγότερο εκτεθειμένη στις εξελίξεις στα νότια των συνόρων. «Οι συναλλαγές ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία αντιπροσωπεύει μόνο το 7,3% του συνολικού όγκου συναλλαγών μας» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr