Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Προσοχή στο τι διαβάζετε. Τι ισχύει για τους Στρατιωτικούς από την από την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των Συντάξεων ...





Ενημέρωση μελών μας από τον Πρόεδρο της ΕΣΠΕΘ Λοχαγό (Ο) Ηλία Νατσιούλα

Προσοχή στο τι διαβάζετε. Το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή περιλαμβάνει αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων για όσους είχαν θεμελιωμένα δικαιώματα, και υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης μετά την 1/1/2015.

Η ειδική διάταξη δεν υπήρχε στο αρχικό σχέδιο που κατατέθηκε και "πέρασε" την τελευταία στιγμή και επηρεάζει όσους υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης για σύνταξη γήρατος ή αναπηρίας µετά την 1.1.2015 ενώ προηγουμένως ίσχυε, με βάση το Ν. 3863/10 μόνο για όσους ασφαλισμένους θεμελίωναν δικαίωμα συνταξιοδότησης μετά την 1/1/2015.
Προηγούμενη διάταξη Νέα διάταξη
Όσοι έχουν υπαχθεί για πρώτη φορά στην ασφάλιση οποιουδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης ή το Δημόσιο έως και 31.12.2010 και θεμελιώνουν δικαίωμα σε σύνταξη γήρατος ή αναπηρίας μετά την 1.1.2015, δικαιούνται: Όσοι έχουν υπαχθεί για πρώτη φορά στην ασφάλιση οποιοδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης ή το Δηµόσιο έως και 31.12.2010 και υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης για σύνταξη γήρατος ή αναπηρίας µετά την 1.1.2015 δικαιούνται:».


Δείτε τι ισχύει για του Στρατιωτικούς:


Σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν.3863/2010  τα θέματα του νόμου αυτού που αναφέρονται στους τακτικούς υπαλλήλους και λειτουργούς του Δημοσίου, τους στρατιωτικούς και τους τακτικούς υπαλλήλους των Ν.Π.Δ.Δ., οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμίδας θα ρυθμιστούν με ειδικό συνταξιοδοτικό νόμο των αρμόδιων Υπουργών και ο οποίος είναι ο μετέπειτα Ν. 3865/2010.

Στην παρούσα φάση δεν επηρεάζεται ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης των στρατιωτικών για όσους έχουν θεμελιωμένα δικαιώματα  μέχρι 31-12-2014 και έχουν υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης μετά την 1-1-2015 καθώς δεν έχει τροποποιηθεί το αντίστοιχο κομμάτι του ν.3865/2010 για τους Στρατιωτικούς. Υπενθυμίζεται ότι και με δημοσίευση στην Κλειστή Ομάδα της ΕΣΠΕΘ (ΕΔΩ) από αρχική ανάγνωση του Νόμου είχε εκφραστεί η ίδια άποψη, ότι δηλαδή δεν επηρεάζονται οι Στρατιωτικοί.

Διάφορες πηγές, χωρίς ωστόσο να έχουν ούτε τη γνώση αλλά ούτε και την πληροφορία για τις αλλαγές που επέρχονται στα διάφορα νομοθετήματα και εάν αυτά αφορούν και τoυς στρατιωτικούς, σπεύδουν εντελώς αυθαίρετα και σε πολλές των περιπτώσεων λανθασμένα να ερμηνεύσουν κατά το δοκούν διατάξεις, δημιουργώντας πανικό και σύγχυση. Ήδη μέλη μας μας ανέφεραν ότι του λένε ότι θα λάβουν  σύνταξη 380€!!!

Για αυτό παρακαλούνται τα μέλη μας να  εμπιστεύεστε, να παρακολουθείτε και να ενημερώνεστε, όπως ανελλιπώς  μέχρι σήμερα πράττετε, από την σελίδα μας ή και την κλειστή Ομάδα  και μόνο (ΕΔΩ).
 Για πληρέστερη ενημέρωση η διάταξη που αφορά τους Στρατιωτικούς είναι στην παρ 3 του άρθρου 4 του Ν3865/2010,είναι σε ισχύ μέχρι και σήμερα και ορίζει ότι μόνο όσοι έχουν υπαχθεί για πρώτη φορά στην ασφάλιση του Δημοσίου έως και 31.12.2010 και θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης μετά την 1.1.2015 δικαιούνται:
 α) αναλογικό τμήμα σύνταξης που αντιστοιχεί στο χρόνο ασφάλισής τους στο Δημόσιο έως 31.12.2010, το οποίο υπολογίζεται με βάση τις οικείες διατάξεις του π.δ. 169/2007, του ν. 2084/1992, καθώς και κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης, όπως αυτές ισχύουν κατά το χρόνο συνταξιοδότησής τους,
 β) αναλογικό τμήμα σύνταξης με βάση το χρόνο ασφάλισής τους από 1.1.2011 έως την ημερομηνία συνταξιοδότησής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com