Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015

Φοίτηση με «βραχιολάκι» για τους κρατούμενους – Το υπουργείο δίνει λύση στο πρόβλημα του Ρωμανού ...


Αλλαγές για τους φυλακισμένους που θέλουν να σπουδασουν.
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, οι κρατούμενοι που έχουν και την ιδιότητα του φοιτητή θα μπορούν να παίρνουν εκπαιδευτική άδεια ακόμη και εάν το αίτημά τους έχει απορριφθεί από το συμβούλιο των φυλακών.
Στην υπουργική απόφαση επισημαίνεται ότι οι κρατούμενοι, υπόδικοι και κατάδικοι που είναι φοιτητές ή σπουδαστές Α.Ε.Ι. «δικαιούνται την παρακολούθηση των μαθημάτων τους, εργαστηρίων, καθώς και τη συμμετοχή στις εξετάσεις και εξ αποστάσεως, εφόσον το επιθυμούν ή έχει απορριφθεί το αίτημα τους για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας από το συμβούλιο του άρθρου 70 παράγραφος 1 του Σωφρονιστικού Κώδικα».
Οι αιτήσεις για παρακολούθηση μαθημάτων εξ αποστάσεως θα υποβάλλονται στο συμβούλιο της φυλακής και μαζί θα προσκομίζονται τα δικαιολογητικά που θα αποδεικνύουν την εγγραφή του κρατούμενου στο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Ακόμη, προβλέπεται η εξασφάλιση ειδικών χώρων οι οποίοι θα διατίθενται στους κρατούμενους για να μελετούν και για να εξετάζονται, πχ αίθουσες σε ΙΕΚ. Αν υπάρξουν δυσκολίες στην εύρεση των αιθουσών τότε αυτές οι αίθουσες πρέπει να γίνουν μέσα στις φυλακές, όπου πρέπει να παρασχεθεί internet ή ό,τι άλλο χρειάζονται οι φοιτητές.
Οι κρατούμενοι που σπουδάζουν, θα μπορούν να παρεκκλίνουν από το πρόγραμμα της φυλακής, δηλαδή θα τρώνε άλλες από τις προγραμματισμένες ώρες, ενώ θα μπορούν να μένουν στους χώρους μελέτης και μετά το κλείσιμο των κελιών.
Οι κρατούμενοι που θα έχουν παρακολουθήσει εξ’αποστάσεως και θα έχουν περάσει μαθήματα και εργαστήρια του πρώτου εξαμήνου να μπορούν να ζητήσουν από το συμβούλιο εκπαιδευτική άδεια με βραχιολάκι. Κάθε ημέρα σπουδών θα μετρούν ως 3 στην ποινή του, δηλαδή θα τύχουν ευεργετικού υπολογισμού.

http://www.makeleio.gr/?p=394546

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr