Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Υποσχέθηκαν αναδρομικά αλλά… φέρνουν “εξορθολογισμό μισθών” !...


Η πολιτική ηγεσία κάνει, πλέον, λόγο για αναπροσαρμογή μισθών.
Στον «πάγο» μπαίνει η αποκατάσταση των στρατιωτικών, σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ που με σαφήνεια όριζε την επιστροφή των οφειλομένων, απόφαση που θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση προεκλογικά είχε κάνει «σημαία» της στις επαφές της με τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Όπως –με απόλυτη σαφήνεια, που δεν επιδέχεται άλλες ερμηνείες– αναφέρει σε έγγραφη απάντησή του στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, «τυχόν περαιτέρω αναπροσαρμογή των αποδοχών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα συναρτηθεί από τις επικρατούσες δημοσιονομικές συνθήκες». Μάλιστα, η απάντηση υποστηρίζει πως, ήδη, το υπουργείο Οικονομικών έχει προβεί σε αναδρομική επαναρρύθμιση του ειδικού μισθολογίου των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, με την οποία «οι αποδοχές των στελεχών αυξήθηκαν αναδρομικά».
Από την άλλη, πάντως, ο Νικήτας Κακλαμάνης θυμίζει πως στις 9 Φεβρουαρίου η κυβέρνηση, διά του ΥΕΘΑ, είχε δεσμευτεί πως «αποτελεί το πρώτο μέλημα του προγράμματός μας η αποκατάσταση όλων των αδικιών και γι’ αυτό η αμέσως επόμενη ενέργειά μας –ήδη, έχουν δοθεί εντολές– είναι η έναρξη της διαδικασίας για τη μισθολογική αποκατάσταση των στελεχών που δέχθηκαν μία δριμεία μισθολογική επίθεση τα τελευταία χρόνια –με ποσοστό άνω του 50% εννοείται– και η αποκατάσταση των αδικιών που αφορούν τους αποστράτους. Εμείς θα εφαρμόσουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Η Δικαιοσύνη αποτελεί θεσμό και πυλώνα της δημοκρατίας και καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αρνείται την εφαρμογή των αποφάσεων της ελληνικής Δικαιοσύνης».
Όπως προκύπτει, λοιπόν, όχι μόνο δεν υπάρχει άμεση ημερομηνία για τη λύση ενός θέματος που έχει, ήδη, λυθεί από τη Δικαιοσύνη –η οποία, έτσι και αλλιώς, έχει αποφανθεί και η απόφασή της με βάση τις προεκλογικές δεσμεύσεις είναι πέρα έως πέρα σεβαστή–, αλλά κάθε ώρα που περνάει η λύση απομακρύνεται, αφού και η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας χειροτερεύει και ο λογαριασμός επί του συγκεκριμένου, της επιστροφής των οφειλομένων, αυξάνεται!
Οι ίδιοι οι στρατιωτικοί, πάντως, εξαντλώντας τα όρια της συγκατάβασης, έχουν προτείνει μέχρι και τον συμψηφισμό των «ζεστών» χρημάτων που δικαιούνται με τις οφειλές που τους έχουν επιβληθεί εξαιτίας των μνημονιακών χαρατσιών. Σχετική πρόταση έχει καταθέσει, μάλιστα, η ΕΣΠΕΘ, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει κάποια απάντηση.







http://espekm.gr/home/?p=8506

















Κώστας Αττίας – paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com