Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!!!


Πληροφορίες για ανασχηματισμό απόψε ή αύριο. Έρχεται ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ μέτρων σε 48 ώρες…
Η Αριστερή Πλατφόρμα, του Παναγιώτη Λαφαζάνη, είναι ξεκάθαρο πως προτίθεται να καταψηφίσει την συγκεκριμένα συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και των ευρωπαίων εταίρων.
Αυτό που επίσης προκύπτει είναι πως τουλάχιστον προς το παρόν δεν έχει ζητηθεί η παραίτηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη από το υπουργικό του πόστο.
Καμμένος: Σε αυτή τη συμφωνία οι ΑΝΕΛ δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε
«Σε αυτή τη συμφωνία οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε. Ο Πρωθυπουργός δεν γινόταν να κάτι κάτι άλλο στο εκβιασμό που δέχθηκε χθες» τόνισε ο Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου.

Ωστόσο, σημείωσε ότι «θα προχωρήσουμε μαζί, προκειμένου ενωμένοι να διεκδικήσουμε το δίκαιο των ελλήνων πολιτών», ενώ τόνισε ότι αύριο θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτκή Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. «Το λόγο τώρα έχει η Βουλή των Ελλήνων» τόνισε.
«Δεν πρόκειται να δεχθούμε σε μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού με δυνάμεις που την ώρα που ο Πρωθυπουργός διαπραγματευοταν, τα έδιναν όλα για να παραμείνουμε στο ευρώ» συμπλήρωσε.
Κάνει τον πρωθυπουργό-μαριονέττα χωρίς τον Καμμένο ο Τσίπρας-Ετοιμάζεται σύνθεση κυβέρνησης “αχυρανθρώπων”ή κυβέρνησης “ειδικού σκοπού” για να πει ΝΑΙ στα Γερμανικά Μνημόνια
Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Νίκος Χουντής
Ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Χουντής παραιτήθηκε από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ακόμα ο ίδιος να έχει διευκρινίσει για ποιόν λόγο.
Η παραίτηση του Νίκου Χουντή από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πιθανότατα οφείλεται στο γεγονός πως θα πάρει τη θέση του Μανώλη Γλέζου στο ευρωκοινοβούλιο και όχι τόσο στις διαφωνίες του για τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα για τη νέα συμφωνία.
Η επιστολή παραίτησης του κ. Χουντή προς την πρόεδρο της Βουλής, ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια.
Ο κ. Χουντής είναι ο πρώτος επιλαχών ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναμένεται να αναλάβει το αξίωμά του στην Ευρωβουλή, μετά την παραίτηση του Μανώλη Γλέζου.
Τη θέση του Ν. Χουντή στη Βουλή θα καταλάβει ο Γ.Κυρίτσης .
Προφανώς ο κ. Χουντής αναμένεται να παραιτηθεί και από υπουργός, αφού έχει εκφράσει ήδη την αντίθεσή του στα νέα μέτρα που προβλέπει η συμφωνία.
Με τον κ. Χουντή στο Ευρωκοινοβούλιο φαίνεται πως οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι χωρισμένοι στα δύο, καθώς οι τρεις τάσσονται υπέρ της νέας συμφωνίας και άλλοι τρεις, όπως η κα Σακοράφα και η κα Κούνεβα που τάσσονται κατά.
ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ! Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΚΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ “ΑΡΙΣΤΕΡΑ” ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΩΝ ΝΕΝΕΚΩΝ! ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ – ΠΑΡΩΔΙΑ ΗΡΘΕ ΜΙΑ ΑΙΣΧΡΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ…

Χειρότερων γιατί οργάνωσαν ένα δημοψήφισμα, καλλιεργώντας ψεύτικες ελπίδες στον κόσμο για ενεργό συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων για το παρόν και μέλλον του. Και μετά τη γενναία και αποφασιστική στάση του κόσμου (σε αντίθεση με τη δικιά τους όπως αποδείχτηκε) σε αυτό το δημοψήφισμα, εκείνοι όχι μόνο δεν το σεβάστηκαν ούτε στο ελάχιστο, αλλά το ξέσκισαν, αφόδευσαν πάνω του και το έστειλαν εκεί που σούταραν και τις πύρινες υποσχέσεις τους: στον πάτο του μνημονιακού κάδου με τα αζήτητα!
Χειρότερων, γιατί δικαίωσαν τους υπέρμαχους του “ΝΑΙ” και των αμαρτωλών πολιτικών δυνάμεων. Που τώρα θα βγαίνουν δικαίως να λένε ότι η προηγούμενη πρόταση των δανειστών ήταν καλύτερη από το σημερινό αίσχος που αποδέχτηκε η εγκληματικά επιπόλαια (ή βάσει σχεδίου;) συγκυβέρνηση, των λεονταρισμών και των “αντιστάσεων”. Και κατάφεραν να μετατρέψουν το δημοψήφισμα σ’ένα χρήσιμο εργαλείο όχι στα χέρια τα δικά τους αλλά σ’εκείνα των δανειστών-τοκογλύφων-δολοφόνων και εκβιαστών των λαών, που μιλούσαν ενορχηστρωμένα για αναξιόπιστη κυβέρνηση και έλλειψη εμπιστοσύνης.
Και πέτυχαν εκτός από τις κοινωνικά γενοκτονικές “μεταρρυθμίσεις”, με κάμποσες “σκληρές” ώρες παραπάνω διαπραγμάτευσης για τα μάτια των θυμάτων τους, την οριστική δήμευση και ξεπούλημα (σε ύψος δεκάδων δισ.) δημόσιας περιουσίας, που θα συμβεί εντός συνόρων αντί να μεταφερθεί εκτός!
Για να ανακεφαλαιοποιηθούν οι έχουσες εισπράξει εδώ και χρόνια πακτωλούς δισ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο τράπεζες και να αποπληρωθούν τα επαχθή τοκοχρεολύσια του κατά ειλικρινή παραδοχή ΔΝΤ και ΗΠΑ “μη βιώσιμου”χρέους!
Και τι απομένει από το μεταμνημονιακό απολογισμό των πεπραγμένων και ειπωμένων της κυβέρνησης με τα κατεβασμένα μέχρι το χώμα των Βρυξελλών βρακιά;
Θεατρινίστικες παραστάσεις με φλογερούς διαλόγους από τη μια και εγκληματική απάτη ανάμεικτη με εγκληματική επιπολαιότητα από την άλλη.
Μια μόνη λέξη μου έρχεται στο μυαλό , μετά την “ξεφτίλα”, όσον αφορά αυτό που μένει σαν πικρή κι ενοχλητική αίσθηση στη γεύση και μούδιασμα στο στομάχι του κάθε ανθρώπου που πίστεψε έστω και ως ένα βαθμό το σλόγκαν περί “ελπίδας”: ΠΡΟΔΟΣΙΑ!
Η αυλαία της παράστασης έπεσε, μαζί με τις μάσκες των ηθοποιών της…
Για άλλη μια φορά θεατή μου σε εξαπάτησαν, ή αφέθηκες να εξαπατηθείς όντας λιγότερο φιλύποπτος απ’όσο οι περιστάσεις απαιτούσαν.
Γιατί τα σημάδια της κακοστημένης παράστασης-”αριστερής φάρσας” υπήρχαν και με το παραπάνω.
eleftheriskepsii.blogspot.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το νέο Μνημόνιο θα έχει τριετή ισχύ και τα μέτρα θα πρέπει να ληφθούν το συντομότερο , αφού η Ελλάδα θα λάβει 86 δις ευρώ  χρηματοδότηση και τα χρωστούμενα από το προηγούμενο πρόγραμμα, που οφείλονται στην Ελλάδα.

Οι βασικές μέριμνες του νέου Μνημονίου είναι:
- Δάνειο 86 δισ.€ μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, με τη πλήρη εμπλοκή του ΔΝΤ το οποίο μπορεί να εκταμιεύσει επιπλέον 16 δις από το τρέχον πρόγραμμά του.
-Αναπτυξιακό «πακέτο», το λεγόμενο πακέτο Γιουνκέρ  35 δις
- Αναδιάρθρωση του χρέους, αφού το Eurogroup αποκλείει το κούρεμα στην ονομαστικά αξία του χρέους αλλά προκρίνει «σημαντικό πακέτο μέτρων για τη στήριξη της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους τα οποία θα εξομαλύνουν το μονοπάτι εξυπηρέτησης και θα μειώσουν σημαντικά το κόστος».
-  Ταμείο Αξιοποίησης Περιουσίας 50 δις ευρώ, το οποίο θα έχει την έδρα του στην Ελλάδα. Θα περάσουν σε αυτό περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού Δημοσίου. Από τις πωλήσεις και την αξιοποίηση της περιουσίας τα 25 δις ευρώ θα ενισχύσουν τις τράπεζες, τα 12,5 δις ευρώ ευρώ θα κατευθυνθούν για την εξυπηρέτηση του χρέους και το υπόλοιπα 12,5 δις ευρώ για επενδύσεις που θα αποφασιστούν από την Ελλάδα.
- Διαρκή επιτήρηση με παρουσία των Τριών Θεσμών στην Ελλάδα.
Ποια είναι τα μέτρα του Μνημονίου που πρέπει να περάσουν από την Βουλή:
-  Βελτιστοποίηση του συστήματος ΦΠΑ και τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης για την αύξηση των εσόδων. Ο ΦΠΑ στην εστίαση ανεβαίνει άμεσα από το 13% στο 23%. Στα ξενοδοχεία μετακινείται από το 6,5% στο 13% από τον Οκτώβριο του 2015. Προβλέπεται σταδιακή κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά από τον Οκτώβριο του 2015. Αφορά δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς με εξαίρεση την άγονη γραμμή. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2016 και θα καθοριστούν «δημοσιονομικά ουδέτερα μέτρα» για να αποζημιωθούν οι φτωχότεροι κάτοικοι.
-         Προκαταβολικά μέτρα για τη βελτίωση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του συνταξιοδοτικού συστήματος. Από τον Ιούλιο εφέτος έρχεται σταδιακή αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης που θα φτάσει το 2022 το 67ο έτος ηλικίας ή το 62ο με 40 χρόνια εισφορών. Εξαιρούνται βαρέα και ανθυγιεινά και μητέρες τέκνων με αναπηρία. Για το ΕΚΑΣ προβλέπεται σταδιακή κατάργηση για όλους ως το τέλος του 2019. Από τον Μάρτιο του 2016 θα θιγεί το 20% των δικαιούχων με βάση ειδικά κριτήρια.
-  Αύξηση των εισφορών των συνταξιούχων για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από το 4% στο 6% σε κύρια και επικουρικά ταμεία και ενοποίηση όλων των επικουρικών ταμείων υπό το ΕΤΑ ως την 1η Ιανουαρίου.
-  Μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας με ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του toolkit του ΟΟΣΑ, συμπεριλαμβανομένων των Κυριακών, της ιδιοκτησίας των φαρμακείων, γάλακτος, αρτοποιείων (επόμενο βήμα θα είναι οι τα προϊόντα εκτός φαρμακείου), όπως επίσης και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων που είναι κρίσιμα από μακροοικονομικής άποψης (πχ θαλάσσιες μεταφορές).
- Μείωση αμυντικών δαπανών κατά 100 εκατ. ευρώ το 2015 και κατά 200 εκατ. ευρώ το 2016.
- διωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ
-  Εξασφάλιση της πλήρους ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ.
Επιπλέον μέτρα 330εκ.ευρώ  για «μαξιλάρι»:
-   Αύξηση φορολογικού συντελεστή για έσοδα από ενοίκια από το 11% στο 15% για ετήσια εισοδήματα κάτω από 12.000 ευρώ (αποφέρει έσοδα 160 εκατ. ευρώ) και από το 33% στο 35% για ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ (αποφέρει έσοδα 40 εκατ. ευρώ).
-  Ο φόρος στις επιχειρήσεις θα ανέβει από το 26% στο 29%, δηλαδή 1% πάνω από τη βασική πρόβλεψη της πρότασης για αύξηση από το 26% στο 28%. Η νέα αύξηση υπολογίζεται ότι θα φέρει επιπλέον έσοδα 130 εκ. ευρώ.
-  Ενεργοποιούνται οι διαγωνισμοί για ΟΛΠ και ΟΛΘ ως το τέλος Οκτωβρίου. Θα ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί για τα περιφερειακά αεροδρόμια, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την Εγνατία οδό και το Ελληνικό. Τα περιφερειακά αεροδρόμια θα πωληθούν στον νικητή του διαγωνισμού με τους ισχύοντες όρους.
-  Ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο από 1.1.2016 με αναπροσαρμογές στους μισθούς ανάλογα με τα προσόντα και τη θέση ευθύνης.
-  Νέο μόνιμο σχήμα κινητικότητας στο Δημόσιο. Θα εφαρμοστεί από τον Οκτώβριο του 2015 με στόχο την καλύτερη κατανομή του προσωπικού ανά τομέα.

http://www.makeleio.gr/?p=391823

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr