Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τον ΑΝΥΕΘΑ ;;;


Ο νέος ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας ενημερώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Εκεί, στο υπόγειο του Υπουργείου ο κ. Βίτσας πήρε μια πρώτη γεύση για την οργάνωση, τις δυνατότητες και τα προβλήματα του Στρατού Ξηράς.
Ο ΑΝΥΕΘΑ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ενημέρωση και συνεχώς ζητούσε, απ’ ότι πληροφορούμαστε, διευκρινήσεις από τον Α/ΓΕΣ. Μετά το τέλος της ενημέρωσης εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την ενημέρωση που του έγινε την οποία χαρακτήρισε εντυπωσιακή.
Ωστόσο, δικαιολογημένη… γκρίνια έχει προκαλέσει μια αναφορά «προβλήματος» κατά την ενημέρωση, το γεγονός ότι τα στελέχη του Στρατού λαμβάνουν απαλλαγή μιας ημέρας, μετά την εκτέλεση 24ωρης υπηρεσίας, κάτι που μειώνει, σύμφωνα με την ηγεσία, την καθημερινή στελέχωση των μονάδων.
Ίσως αυτό που θα έπρεπε να αναφερθεί, τουλάχιστον επιπρόσθετα, είναι ότι τα στελέχη του Στρατού, εκτελούν 24ωρες υπηρεσίες μακριά από το σπίτι τους και την οικογένεια τους, πολλές φορές με αντίξοες συνθήκες, χωρίς οικονομική αποζημίωση, όπως θεωρείται δεδομένο για κάθε άλλον εργαζόμενο του ελληνικού Δημοσίου.
Το 24ωρο ρεπό αποτελεί ένα ανέξοδο ημίμετρο, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προς τα χαμηλόβαθμα στελέχη του στρατού (και όχι μόνο) που όπως παραλήφθηκε να αναφερθεί, εκτελούν 5 και 6 υπηρεσίες το μήνα, δηλαδή περισσότερες από μία ανά εβδομάδα. Το ζητούμενο είναι οι λύσεις που θα αναζητούνται να μην επιβαρύνουν περαιτέρω στελέχη που ήδη βιώνουν μια πολύ δύσκολη κατάσταση.
Σαν πολύ γραφειοκρατία να έχει ενσκήψει στις Ένοπλες Δυνάμεις και κάπου εκεί θα έπρεπε να εστιάσει τις προσπάθειες, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία… Ας δούνε με βάση τα σύγχρονα πρότυπα ποιος κάνει τι μέσα στο Επιτελείο, πόσα στρατόπεδα χρειάζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, ώστε να εξετάσουμε στη συνέχεια εάν επαρκεί το προσωπικό ή όχι, εάν είναι σωστά επανδρωμένες οι μονάδες ή όχι, εάν υπάρχουν χρήματα για να τη βγάλουμε στα δύσκολα…


















































http://espekm.gr/home/?p=8843

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com