Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ--Ο Nεότερος Yπαξιωματικός στην Iστορία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων--Γεράσιμος Ραφτόπουλος: o 13χρονος ήρωας του Ελληνικού Στρατού των Βαλκανικών Πολέμων…







H OIΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ
Ο Πατέρας του ήταν Αρτοποιός στην Ύδρα και η μητέρα του καταγόταν απο τον Πειραιά.
Μετά την έναρξη του Πολέμου ο μικρός Γεράσιμος παρουσιάστηκε σε στρατολογικό γραφείο αλλά λόγω του νεαρού της ηλικίας του δεν έγινε δεκτός. Μια μέρα ο Νεαρός Ραφτόπουλος επιβιβάστηκε σε ένα Στρατιωτικό Βαγόνι ως Λαθρεπιβάτης και κατάληξε στην Λάρισα. Εκεί έγινε Δεκτός από το 18ό Σύνταγμα της 6ής Μεραρχίας ως ‘Βοηθητικό Προσωπικό’.

ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ
Στην μάχη της Ελασσώνος έγινε κάτοχος ενός Τουρκικού λαφύρου, όπλου Μαρτίνι, με το οποίο έλαβε το βάπτισμα του Πυρός.
Για το θάρρος του στη μάχη του Σαραντάπορου, έλαβε ένα τυφέκιο Manlicher – Schonauer ως δώρο. Στη μάχη του Κιλκίς – Λαχανά το 1913, κατάφερε να ξεφύγει από αιχμαλωσία, σκοτώνοντας 3 από τους 5 Βούλγαρους που τον είχαν αιχμαλωτίσει. Επιστρέφοντας στις Ελληνικές γραμμές, βρήκε ένα τραυματισμένο Εύζωνα και τον μετέφερε σώζοντάς τον, από βέβαιο θάνατο. Για την ανδρεία του, προήχθη στο βαθμό του Δεκανέα την 28η Αυγούστου 1913 σε ηλικία 13 ετών.









































 http://www.makeleio.gr/?p=374170

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com