Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις στην Αλβανία ...


Ανοδος της παρουσίας των ελληνικών επιχειρήσεων στην Αλβανία προκύπτει από τα στοιχεία, σύμφωνα με το τελευταίο ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσε το Γραφείο Οικονομικών και εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στα Τίρανα.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Εγγραφής επιχειρήσεων (QKR), από το 2013 μέχρι σήμερα, στην Αλβανία, έχουν συσταθεί 197 νέες επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων, εκ των οποίων οι 114 αμιγώς ελληνικές.

Το 2013 οι νέες ελληνικών συμφερόντων επιχειρήσεις (αμιγώς ελληνικές ή μικτές) ήταν 69, το 2014 ήταν 88 και το πρώτο τετράμηνο του 2015 εγγράφηκαν αντίστοιχα 39 επιχειρήσεις. Οι εταιρείες αυτές καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τομέων εμπορίου (τρόφιμα, ενδύματα, δομικά υλικά, οπτικά, κλπ) και υπηρεσιών (μεταφορές, συμβουλευτικές, νομικές, μάρκετινγκ, εκπαίδευσης, επικοινωνίας, εστίασης, ιατρικές υπηρεσίες, κλπ).

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία της αλβανικής Στατιστικής Υπηρεσίας INSTAT, τo 2014, ο συνολικός αριθμός των ενεργών επιχειρήσεων ξένων συμφερόντων ήταν 5.245, εκ των οποίων 2.267 (43%) ιταλικές, 640 ελληνικές (12%), τουρκικές 415 (8%), 253 από το Κόσσοβο (5%) και 1.670 (32%) από άλλες χώρες.






















http://www.himara.gr/blog/latest?format=feed&type=rss

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com