Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Τα αναδρομικά, οι αγωγές, οι κατασχέσεις και άλλα… παραμύθια της Χαλιμάς !...


Το «παραμύθι» ξεκινάει κάπως έτσι…
Η ΠΟΕΣ μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ανακοινώνει πως «η δικαίωση είναι κοντά» όπως χαρακτηριστικά λέει και προαναγγέλλει «θα προχωρήσουμε σε κατασχέσεις για τα αναδρομικά μας…»
poes
Λίγες μέρες αργότερα, γνωστό «στρατιωτικό» site, έρχεται να ρίξει μία ακόμα από αυτές τις γνωστές «δημοσιογραφικές» του βόμβες και να συνεχίσει το θέμα. Ο βαρύγδουπος τίτλος δημοσιεύματος του έλεγε «Κατασχέσεις κατά του δημοσίου! Ένας ιδιώτης έκανε την πρώτη απόπειρα που αφορά και τις ΕΔ» παραλληλίζοντας την “εισβολή” ιδιώτη σε εφορία ο οποίος διεκδικούσε χρήματα που τον χρωστά το δημόσιο, με τις απαιτήσεις των στρατιωτικών για τα αναδρομικά της απόφασης του ΣτΕ.
psemata
Με άλλα λόγια τι θέλουν να μας πούνε η ΠΟΕΣ και η «στρατιωτική» ιστοσελίδα;;; Να ετοιμάζονται οι στρατιωτικοί για κατασχέσεις;;; Να ετοιμαστούμε κι εμείς να «εισβάλουμε» και να διεκδικήσουμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων μέσω κατασχέσεων σε βάρος του Δημοσίου;;;
Δεν θα θέλαμε να σχολιάσουμε τα παραπάνω. Αφήνουμε στην κρίση του κάθε νοήμονα συναδέλφου να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Απλά κλείνοντας θα αναφέρουμε το παρακάτω…
Ουδέποτε δόθηκε εισαγγελική εντολή ώστε φορολογούμενος να διεκδικήσει οφειλές από ΔΟΥ, αναφέρει σε ανακοίνωση της η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, μετά τα πρόσφατα γεγονότα στην Α’ ΔΟΥ της πρωτεύουσας.
Όπως έγινε γνωστό, την περασμένη εβδομάδα, ιδιώτης που έχει απαιτήσεις κάποιων χιλιάδων ευρώ από το ελληνικό δημόσιο και πέτυχε δικαστική απόφαση για κατασχέσεις σε βάρος του, πήγε συνοδευόμενος από δικαστικό επιμελητή και δικηγόρους (μαζί με σχετική εισαγγελική εντολή) στην Α’ ΔΟΥ της Αθήνας, ζητώντας το χρηματικό ποσό που του αναγνωρίστηκε.
Απαίτησε δε να… ανοίξει το ταμείο της ΔΟΥ και να του καταβληθούν αμέσως τα χρήματα! Οι υπάλληλοι της εφορίας πανικόβλητοι ειδοποίησαν το υπουργείο Οικονομικών και έλαβαν εντολή να μην εκτελέσουν καμία τέτοια απαίτηση.
Κατόπιν, η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κυρία Κατερίνα Σαββαϊδου, με επίσημη ανακοίνωσή της έδωσε διευκρινίσεις για το ακατάσχετο των χρημάτων από τις ΔΟΥ και τα Τελωνεία, προειδοποιώντας ότι όσοι επιχειρήσουν να προβούν σε κατάσχεση κρατικών εσόδων ή κρατικών παγίων στοιχείων διεκδικώντας ικανοποίηση των απαιτήσεών τους από το κράτος διαπράττουν ποινικό αδίκημα και κινδυνεύουν με δίωξη.














































































http://espekm.gr/home/?p=7878

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com