Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΘΕΛΕΤΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΡΟΪΚΑΝΩΝ Η ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΩΝ; ...




Γράφει ο Σ. Παιδάκος.
Ένα πρόβλημα υπήρχε για τον Σύριζα το τελευταίο πεντάμηνο. Πως θα περάσει το μνημόνιο στους ψηφοφόρους του απ’ τη μία και στον υπόλοιπο Ελληνικό λαό απ’ την άλλη. Ο τρόπος για να το πασάρει στην κοινή γνώμη, ήταν έτοιμος εδώ και πάρα πολύ καιρό. Του δόθηκε λοιπόν η ευκαιρία καθ’ όλο το πεντάμηνο να παίζει με τις λέξεις. Απ’ τη μία είχαμε τον τάχα εκβιασμό των δανειστών, και απ’ την άλλη μας ξεφούρνιζαν οι συνιστώσες, τάχα οι αντιδραστικοί εντός του Σύριζα, ότι θα πάμε σε δημοψήφισμα ή εκλογές αν οι δικοί τους υπογράψουν μνημόνιο.
Ήρθε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου να εκπληρώσει τα ανθελληνικά σχέδιά της η συγκυβέρνηση. Προχθές την Πέμπτη έπεσαν στο τραπέζι των δήθεν διαπραγματεύσεων, στις Βρυξέλλες, απ’ τη μία η κυβερνητική πρόταση των 8 ΔΙΣ ευρώ και απ’ την άλλη η τάχα εκβιαστική πρόταση των δανειστών, των 8,4 ΔΙΣ ευρώ. Όλες εξάλλου οι καθεστωτικές εφημερίδες μίλησαν για διαφορά στις διαπραγματεύσεις της τάξης των 400 εκατομμυρίων ευρώ. Ψίχουλα δηλαδή μπροστά στα 8 ΔΙΣ. Όπως όλοι καταλαβαίνετε ταφόπλακα είναι η μία πρόταση, ταφόπλακα είναι και η άλλη. Με τη μόνη όμως διαφορά ότι, την πρόταση των δανειστών μας φέρνουν να ψηφίσουμε στο δημοψήφισμα. Που αν, και πολύ σωστά, αρνηθεί ο Ελληνικός λαός, τότε εμμέσως πλην σαφώς θα είναι σα να υιοθετεί την πρόταση του Σύριζα, με τον τελευταίο να έχει πλέον πλήρη ελευθερία κινήσεων. Το παιχνίδι στήθηκε πάρα πολύ καλά από τους κυβερνώντες. Αυτή τη στιγμή έχουμε ουρές στα ΑΤΜ των τραπεζών, με τον «κίνδυνο» να ξεμείνουν από λεφτά οι τράπεζες. Για να συνεχιστεί βέβαια το κλίμα τρομοκρατίας θα συμβάλλουν και οι εταίροι μας, με δηλώσεις του στυλ, «η Ελλάδα επέλεξε τη μοναξιά, τέρμα οι διαπραγματεύσεις, κλπ». Μπορεί βέβαια να δείτε και κάποιες μέρες κλειστές τις τράπεζες, έως ότου βέβαια πάρουν οι κυβερνώντες και τα κοράκια της διεθνούς τοκογλυφίας, αυτό που θέλουν. Δηλαδή την ψήφο του Ελληνικού λαού για τη συνέχιση του μνημονίου. Μπορεί στο ενδιάμεσο να δούμε και καμιά ενεσούλα ρευστότητας απ’ τον Τράγκι, αν και νομίζω ότι θα το τραβήξουν ως εκεί που δεν πάει, ώστε να μας τρομοκρατήσουν ακόμη περισσότερο. Η πρόβλεψη που είχε κάνει μήνες πρίν η Χρυσή Αυγή, ότι ο Σύριζα θα υπογράψει νέο μνημόνιο, εξελίσσεται αυτή τη στιγμή μπροστά στα μάτια μας. Αν ήταν όλοι αυτοί σωστοί θα έφερναν προς ψήφιση αν θέλουμε ή όχι λαθρομετανάστες, να τους δώσουμε ή όχι ιθαγένεια, να τους χτίσουμε ή όχι τζαμιά, όπως πολύ σωστά επεσήμανε κατά την αγόρευσή του, ο  Η. Κασιδιάρης, και όχι να μας ρωτούν αν θέλουμε να μας σκοτώσουν πολύ ή με δόσεις.  





























http://ethnikismos.net/2015/06/28/%CE%B8%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%8A%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%B7-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B9/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com