Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Ο ΜΕΙΩΜΕΝΟΣ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ...


Την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή στα νησιά περιλαμβάνει η πρόταση που κατέθεσε το πρωί της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας στους θεσμούς.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό απόσπασμα του εγγράφου, «η Ελλάδα έχει ένα κατακερματισμένο σύστημα ΦΠΑ», ενώ υπογραμμίζεται ότι «θα δημιουργηθεί μία ευρεία φορολογική βάση που αφορά στον ΦΠΑ, με επιβολή ενός συντελεστή στο 23%».

Επιπλέον, προκειμένου «να μην θιγούν οι μικρομεσαίες οικογένειες, θα υιοθετηθεί ένας συντελεστής ΦΠΑ, στο 13%, όπου θα περιλαμβάνονται βασικά τρόφιμα, ενέργεια». Επιπλέον, όπως σημειώνεται, στον εν λόγω συντελεστή θα ενταχθεί και η διαμονή στα ξενοδοχεία, για λόγους ανταγωνιστικότητας.

Τα φάρμακα και τα βιβλία θα ενταχθούν σε έναν ακόμη χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ, στο 6%.

«Προκειμένου να εξαλείψουμε τις αδικίες, θα καταργηθούν οι εκπτώσεις στον ΦΠΑ των νησιών»,
σημειώνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr