Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Σε μεγάλες περιπέτειες ετοιμάζεται να μπλέξει την Ελλάδα ο Καμμένος με τους τζιχαντιστές ...


Του Στρατή Μαζίδη.
Ο Πάνος Καμμένος μπορεί να ζει το όνειρό του στο Πεντάγωνο ή να μπερδεύει τα στρατηγικά παιχνίδια του PS4 με την πραγματικότητα, όμως τις συνέπειες θα τις πληρώσουμε όλοι.
Τη μια επιδιώκει στενές σχέσεις με τη Μόσχα και την επομένη καλεί τις ΗΠΑ να συμπράξουν ως συνεταίροι για την εξόρυξη των υδρογονανθράκων.
Άλλοτε πάλι απειλεί ότι θα γεμίσει το Βερολίνο με τζιχαντιστές που σημαίνει πως εν τοις πράγμασι αναγνωρίζει ότι σε ελληνικό έδαφος υπάρχουν αρκετοί από αυτούς δίχως όμως να μας ξεκαθαρίσει πως προστατεύεται η εδαφική κυριαρχία και η ασφάλεια του λαού από πιθανή ενεργοποίησή τους εντός των πυλών.
Κι ενώ λοιπόν έχει πράξει αυτή την πλάγια αναγνώριση, τη στιγμή κατά την οποία εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες φτάνουν στην Ελλάδα ανακατεμένοι με τζιχαντιστές, ο Πάνος Καμμένος δηλώνει μεταξύ άλλων από βήματος του συνεδρίου του ΚΕΝΑΠ:
Το ΝΑΤΟ απαιτείται να αναδιατάξει την πολιτική του στη Νότια Πτέρυγά του, εκεί που οι κίνδυνοι είναι πλέον συγκεκριμένοι, και να μη δείχνουμε εμμονές σε υπερβολικούς και διογκωμένους κινδύνους του Βόρειου τομέα.
Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία, στο νότιο τομέα του ΝΑΤΟ. Είμαστε έτοιμοι να παραχωρήσουμε εγκαταστάσεις, τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, αλλά και μεγάλες βάσεις στην περιοχή του νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να διευκολύνουμε τις δυνάμεις της Συμμαχίας, ώστε να αναπτύξουν τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, και να ασφαλίσουμε τους ενεργειακούς διαύλους και τον ενεργειακό εφοδιασμό.
Διότι, είναι εξίσου σημαντικό το ζήτημα της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης. Η ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης αποτελεί το μεγάλο ερωτηματικό σε όλες τις διεθνείς αναλύσεις για το μέλλον της.
Είμαστε λοιπόν έτοιμοι να παραχωρήσουμε εγκαταστάσεις, ένοπλες δυνάμεις και μεγάλες βάσεις στο νότιο Αιγαίο.
Τι σημαίνει το «η Ελλάδα είναι έτοιμη»; Τι ετοιμασίες έχει κάνει;
Τι σημαίνει να παραχωρήσουμε τις Ενοπλες Δυνάμεις μας; Μπορεί πχ ελληνικά μαχητικά να πραγματοποιήσουν βομβαρδισμούς στη Συρία; Μπορεί να στείλουμε εκστρατευτικό σώμα στη Λιβύη; Το Ιράκ; Τη Συρία; Διότι παραχωρώ κατά μία έννοια σημαίνει σου δίνω κάτι και κάνε το ότι θες.
Συγγνώμη αλλά αυτοί οι λεονταρισμοί και η αγωνιώδης προσπάθεια του κ. Καμμένου να εμφανίσει την Ελλάδα ως περιφερειακή υπερδύναμη ενώ δεν είναι και την στιγμή κατά την οποία μας επιβουλεύονται από βορρά κι ανατολή, είναι επικίνδυνοι. Δεν είναι μόνο η Τουρκία που αμφισβητεί τους πάντες και τα πάντα, είναι πλέον και η Αλβανία με την ΑΟΖ, υπάρχουν (ακόμη) τα Σκόπια ενώ σήμερα διαβάσαμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο βούλγαρο καθηγητή να μιλά για…400.000 βούλγαρους στην Ελλάδα που αγνοούν την καταγωγή τους.
Μέσα σε όλα προσθέστε το γεγονός πως η χώρα που είναι ένα ξέφραγο αμπέλι και σίγουρα υπάρχουν τζιχαντιστές σε ελληνικό έδαφος. Έχει άλλωστε καταγραφεί από τις μυστικές υπηρεσίες.
Περισσότερο δόκιμο θα ήταν ο υπουργός να απαιτήσει τη θωράκιση των ελληνικών συνόρων με την παροχή πόρων για την άμεση απόκτηση εξοπλισμού και έμψυχου δυναμικών, να ζητήσει τη συνδρομή των συμμάχων ώστε να κλείσει η Ελλάδα ως πιθανή θύρα τζιχαντιστών, παρά να βγαίνει μπροστά ως σταυροφόρος.
Έχει αναλογιστεί τις πιθανές συνέπειες; Έχει υπολογίσει πιθανά αντίποινα τζιχαντιστών στην ελληνική επικράτεια;
Επίσης αν αύριο η όποια στρατιωτική ενέργεια στραφεί εναντίον της νόμιμης συριακής κυβέρνησης και των σύριων, είναι «έτοιμη» η Ελλάδα να διαπράξει μια τόσο μεγάλη ατιμία για να θυμηθούμε τον Ελευθέριο Βενιζέλο;
Νομίζω μεγαλύτερη σημασία έχει να ενισχύσουμε τη χώρα, να κλείσουμε όσο γίνεται τις ανοικτές πόρτες και να σχεδιάσουμε μια εφικτή και όσο το δυνατόν ταχύτατη ουσιαστική ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων στα πολύ δύσκολα που βρίσκονται μπροστά μας σε ανατολή και βορρά.
Δεν αμφιβάλλω πως ο υπουργός μπορεί να έχει τις καλύτερες των προθέσεων. Η ζωή όμως έχει αποδείξει ότι ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος από αυτές. Δε χρειάζεται να τον ακολουθήσουμε.














































http://espekm.gr/home/?p=7688

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com