Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015

Μηλιός: Έπρεπε να είχε τεθεί όριο αναλήψεων από τις τράπεζες στα 300 ευρώ...


Καθυστέρηση πληρωμών της Ελλάδας προς τους δανειστές τώρα, καθώς, όπως εξηγεί, αυτός είναι ο μηχανισμός εκβιασμού, πρότεινε στην κυβέρνηση ο Γιάννης Μηλιός, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του "Κόκκινου Δικτύου" στη Θεσσαλονίκη με θέμα "η ώρα της αλήθειας για τον ΣΥΡΙΖΑ. Σύγκρουση τώρα με τους δανειστές".
"Είμαστε σε κρίσιμο σημείο, δεν ξέρω αν θα υπάρξει ενιαία συμφωνία, όπως θέλουμε, που να βασίζεται, μάλιστα, έστω και σε μια κουτσουρεμένη αναδιάρθρωση του χρέους.
Πάρα πολύ φοβάμαι ότι τα πράγματα θα πάνε πάλι με δόσεις ώστε να καλυφθεί αυτό το πρόβλημα που υπάρχει στις 22 Ιουνίου.
Δεν υπάρχει νωρίτερα.
Στις 22 Ιουνίου υπάρχει ένα πρόβλημα, διότι πρέπει να πληρωθούν 3,5 δισ. στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα", εξήγησε ο κ. Μηλιός.
"Επομένως λέω να εστιάσουμε σε αυτό το ζήτημα: Γιατί δεν γίνεται μία καθυστέρηση πληρωμών τώρα.
Αφού το ξέρουμε, το βλέπουμε, αυτός είναι ο μηχανισμός του εκβιασμού.
Κι αυτός ήταν πάντα.
Και δεν αρκούν οι προφορικές διαβεβαιώσεις, αν υπήρξαν τέτοιες, ότι υπογράψτε ότι θέλουμε και μετά θα σας δώσουμε κάποια χρήματα.
Δεν υπάρχει άλλο όπλο.
Για την υπεράσπιση των Ελλήνων και των Ευρωπαίων εργαζομένων πρέπει να μην υπάρξει ένας συμβιβασμός που να λέει τα πράγματα θα μείνουν όπως είναι τώρα και θα είμαστε ευχαριστημένοι επειδή άμεσα δεν θα κοπούν άλλο συντάξεις και μισθοί.
Και να γίνει μια αναδιανομή μέσα στα μεσαία προς χαμηλά μέχρι μεσαία προς υψηλά εισοδήματα, όπου κάποιοι θα πληρώσουν πολύ μεγαλύτερη εισφορά αλληλεγγύης από κάποιους άλλους", σημείωσε.
Ο κ. Μηλιός ανέφερε επίσης ότι έπρεπε να είχε ελεγχθεί η φυγή καταθέσεων από τις τράπεζες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν είχε τεθεί όριο αναλήψεων στα 300 ευρώ, αυτό το ποσό είναι αρκετό για το 95% των Ελλήνων, δηλαδή να παίρνουν 300 ευρώ την ημέρα από τις τράπεζες.
Η κριτική στον Βαρουφάκη
Για την κυβέρνηση τόνισε ότι βρίσκεται σε "ολισθηρό δρόμο" επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ "πάτησε σε δύο βάρκες" και επισήμανε πως το ζητούμενο δεν είναι απλώς η σημερινή κυβέρνηση να είναι καλύτερη από την προηγούμενη των Σαμαρά-Βενιζέλου.
Παρατήρησε ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν στελεχώθηκε από το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ και οι προεκλογικές επεξεργασίες του "μπήκαν στο περιθώριο" και "πέρασαν μπροστά άλλες".
Άσκησε κριτική στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για το ποσοστό 70% αποδοχής του προγράμματος και είπε χαρακτηριστικά πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μιλήσει προεκλογικά για το 70% ίσως να ήταν τρίτο κόμμα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

 www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr