Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

"Τρελάθηκαν" τα Τίρανα με τις δηλώσεις του Ρωσικού ΥΠΕΞ για τα περί Μεγάλης Αλβανίας με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στην ΠΓΔΜ ...


Το αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών θεωρεί απαράδεκτες και αποσταθεροποιητικές της κατηγορίες του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών εναντίον δύο κυρίαρχων κρατών, της Αλβανίας και του Κοσόβου για τα πρόσφατα γεγονότα στη Μακεδονία” (ΠΓΔΜ) αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Αλβανικού Υπουργείου Εξωτερικών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εκπρόσωποί του αλβανικού ΥΠΕΞ κάλεσαν για διευκρινίσεις και εξέφρασαν την δυσαρέσκειά της αλβανικής κυβέρνησης για την στάση αυτί της Μόσχας, στον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στα Τίρανα, Αλέξανδρος Καρπουσιν.
“Οι δηλώσεις αυτές αποτελούν εκβιασμό και δεν εξυπηρετούν κανένα εποικοδομητικό κλίμα στην περιοχή, και ουτε της αποδεκτές απο όλες της χώρες αρχές του διεθνούς δικαίου “, αναφέρει η ανακοίνωση.
“Η Αλβανία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και υποψήφια χώρα γαι ένταξη στην ΕΕ, και κάθε εκβιασμός εκ μέρους της Ρωσίας, θα το αντιμετώπιση σε αυτό το πλαίσιο… Η Ρωσική Ομοσπονδία πρέπει να κοιτάξει κατάματα την πραγματικότητα στα Δυτικά Βαλκάνια, όπου η ανεξαρτησία του Κοσόβου αποτελεί μια σημαντική συμβολή για το μέλλον της δημοκρατίας και της περιφερειακής σταθερότητας”, καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας.
Στην ανακοίνωση του το Ρωσικό ΥΠΕΞ είχε εκφράσει λίγες μέρες πριν “τη βαθιά ανησυχία μετά τις πληροφορίες για το περιστατικό στα σύνορα μεταξύ ΠΓΔΜ- Σερβίας, όπου ομάδα ενόπλων πήραν τον έλεγχο του συνοριακου φυλάκιου στην περιοχή Γκουσνιτσα στο έδαφος της ΠΓΔΜ”..”
Σε αυτή την κατάσταση, πρωταρχικό ρόλο παίζει η σοβαρή έλλειψη του κράτους δικαίου και της ασφάλειας στο Κοσσυφοπέδιο, και η συνέπειες του άλυτου αυτού προβλήματος στο σύνολό του», ανέφερε η ανακοίνωση.”
“Το γεγονός αυτό δεν μπορεί να αγνοηθεί περισσότερο, καθώς και η συνεχής αναφορές στην ‘Μεγάλη Αλβανία’”, ανέφερε το Ρωσικό ΥΠΕΞ, σε ανακοίνωσή του, που προκαλεσε την αντίδραση των Τιράνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com