Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Απόφαση του ΣτΕ εξαιρεί τους ειδικούς φρουρούς της ΕΛ.ΑΣ. από επίδομα ...


«Όχι» είπε το ΣτΕ στους ειδικούς φρουρούς της ΕΛΑΣ που διεκδικούσαν επίδομα αυξημένης ετοιμότητας για νυκτερινή υπηρεσία κατά τη διετία 2000 έως 2002, το οποίο λαμβάνει όλο το αστυνομικό προσωπικό.
Το ΣΤ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με μια σειρά αποφάσεων του (1748/2015, κ.λπ.) αναίρεσε αποφάσεις των Διοικητικών Πρωτοδικείων με τις οποίες είχαν δικαιωθεί οι ειδικοί φρουροί .
Οι σύμβουλοι επικρατείας αποφάνθηκαν ότι οι ειδικοί φρουροί αποτελούν ιδιαίτερη κατηγορία προσωπικού του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, «τελούν υπό διαφορετικό υπηρεσιακό καθεστώς και ιδίως χωρίς δυνατότητα εξελίξεως στην ιεραρχία σε σχέση με το αστυνομικό προσωπικό, ασκού δε καθήκοντα τα οποία σε κάθε περίπτωση είναι ειδικότερα και μερικότερα σε σχέση με την γενική αστυνομική αρμοδιότητα η οποία έχει ανατεθεί στο αστυνομικό προσωπικό…. Επομένως, πρόκειται περί διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού της ΕΛΑΣ, οι οποίες μπορεί να τύχουν διαφορετικής μεταχειρίσεως από τον νομοθέτη, καθόσον αφορά ειδικότερα την χορήγηση του ενδίκου επιδόματος, χωρίς τούτο να συνεπάγεται παραβίαση της συνταγματικής αρχής της ισότητας».
Πάντως, από το 2002 και μετά, με νομοθετική πρόβλεψη, το συγκεκριμένο επίδομα λαμβάνουν και οι ειδικοί φρουροί.










































http://www.makeleio.gr/?p=344185

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com