Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Μαξίμου: Στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής η οποιαδήποτε συμφωνία με τους πιστωτές - Παραμένουν τέσσερα αγκάθια ...


Η θέση της κυβέρνησης για την ανάγκη επίτευξης μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας που θα κινείται στο πλαίσιο της πρόσφατης λαϊκής εντολής, επιβεβαιώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου.
«Θέλουμε στο αυριανό Eurogroup την καταγραφή της σημαντικής προόδου που έχει γίνει, όμως σε κάθε περίπτωση η επίτευξη της οποιαδήποτε συμφωνίας πρέπει να κινείται στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει».
Με αυτά τα λόγια ο Πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρας, περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί η ελληνική κυβέρνηση στο κρίσιμο αυριανό Eurogroup.
O Τσίπρας έχοντας ενημερωθεί για την πορεία των διαπραγματεύσεων μέχρι και σήμερα το απόγευμα, σημείωσε ότι δεν έχει κλείσει ακόμη η συμφωνία και υπάρχουν διαφορές σε ότι αφορά τα εργασιακά, το ασφαλιστικό, δημοσιονομικά θέματα, τον ΦΠΑ.
Από τη σύσκεψη αναχώρησαν νωρίτερα ο κ. Δραγασάκης και ο Π. Λαφαζάνης.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης, παρέστη στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, που γίνεται μαζί με το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας, ενώ αργότερα επέστρεψε στο Μαξίμου.
Στο μεταξύ, ο  υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, εξερχόμενος νωρίτερα από το Μαξίμου, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία, ενώ για τα σενάρια περί εκλογών απάντησε ότι η κυβέρνηση έχει νωπή εντολή.
Σε ό,τι αφορά τη συνεδρίαση στο Μαξίμου, έγινε ενημέρωση για την κατάσταση και κατά πόσο έχουμε προχωρήσει με τη διαπραγμάτευση, τα ανοιχτά θέματα , αλλά και για το τι προσδοκίες υπάρχουν από αυριανό το Eurogroup.
Πάντως, στο αυριανό Eurogroup θα παραστούν ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, και ο υπεύθυνος των κλιμακίων διαπραγμάτευσης, κ. Γ. Χουλιαράκης.
Στη συνεδρίαση αυτή, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ελληνική κυβέρνηση αναμένει να υπάρξει καταγραφή της σημαντικής προόδου που έχει γίνει στις διαπραγματεύσεις, καθώς επίσης αναμένει να επιβεβαιωθεί στην πράξη η πρόθεση των εταίρων και των θεσμών για μία αμοιβαία επωφελή συμφωνία, στο πλαίσιο τόσο των συμφωνιών, όσο και της Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στην ουσία, η κυβέρνηση πιέζει για πολιτική λύση πάνω στο σχέδιο προτάσεων.
Κυβερνητικοί κύκλοι σημείωναν ότι μια θετική καταγραφή στο ανακοινωθέν του αυριανού Eurogroup θα αποτελέσει ένα θετικό μήνυμα στο δρόμο για την επίτευξη συμφωνίας, αλλά και ένα μήνυμα προς την ΕΚΤ.
Στο μεταξύ, ο κ. Τσίπρας συνέχισε μέσα στο Σαββατοκύριακο τις τηλεφωνικές επαφές με ηγέτες ευρωπαϊκών χωρών και θεσμικούς παράγοντες της ευρωζώνης, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και αύριο.
Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου ολοκληρώθηκε, όμως ο Πρωθυπουργός παραμένει στο γραφείο του με στενούς του συνεργάτες.

Νωρίτερα:

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου, το οποίο ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, υπό την προεδρεία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Η συνεδρίαση γίνεται μία μέρα πριν από το Eurogroup, από το οποίο η κυβέρνηση αναμένει αναγνώριση της προόδου στις διαπραγματεύσεις.
Στο τραπέζι τη συζήτησης αναμένεται να τεθούν τα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές, αλλά και οι θέσεις της κυβέρνησης, ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας 11 Μαΐου.
Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης και ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.



















www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com