Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Αλβανός ΥΠΕΞ: Μειωμένη επικοινωνία με την Ελλάδα αφότου ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ !...


Ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι δήλωσε ότι «η εντατική επικοινωνία με την Αθήνα έχει μειωθεί σε σύγκριση με την προηγούμενη κυβέρνηση».

«Η Αλβανία και η Ελλάδα γνωρίζουν ότι μόνο μέσω των διαπραγματεύσεων και του διαλόγου μπορεί να επιλύσουμε τα προβλήματα μεταξύ μας, και όχι μέσω της διπλωματίας του μεγαφώνου» πρόσθεσε ο κ. Μπουσάτι.

Όσον αφορά το ζήτημα που οξύνει συνεχώς τις σχέσεις μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, τα θαλάσσια σύνορα, ο Μπουσάτι δήλωσε «Είναι ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο».

«Μια λύση είναι να αρχίσουν διαπραγματεύσεις από την αρχή, λαμβάνοντας υπόψιν τις κόκκινες γραμμές που έχει ορίσει το αλβανικό Συνταγματικό Δικαστήριο. Όμως άλλο τόσο ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να βασιστούμε στα μέσα που προσφέρει το διεθνές δίκαιο και στο δικαστικό προηγούμενο, ακόμη και στην περιοχή μας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας.

Ο Μπουσάτι απάντησε στις επικρίσεις για "ερασιτεχνική διπλωματία" του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών, που επιδεινώνει συνεχώς τις σχέσεις με τις γειτονικές χώρες.

«Μπορώ να πω πως η εξωτερική πολιτική της Αλβανίας χαρακτηρίζεται από σταθερότητα, κονστρουκτιβισμό, δυναμισμό και τη διατήρηση ισορροπιών», δήλωσε ο Ντιτμίρ Μπουσάτι κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο τηλεοπτικό κανάλι Top Channel, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του "Οικονομικού Φόρουμ της Βιέννης" στα Τίρανα .





















http://www.himara.gr/blog/latest?format=feed&type=rss

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com