Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Σύστημα εξουδετέρωσης των S-300PMU-1 αναπτύσσει η Τουρκία - Ρωσική βοήθεια ζήτησε η Ελλάδα ...


Το πρόγραμμα προμήθειας παρεμβολέων από απόσταση (SOJ: Stand-Off Jammer) της τουρκικής αεροπορίας περνά στο επόμενο στάδιο. Στόχος δεν είναι απλά η ελληνική αεράμυνα αλλά συγκεκριμένα οι ελληνικοί S-300PMU-1!
Αυτό αποκαλύπτουν τουρκικά ΜΜΕ και ειδικότερα η τουρκική εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση dailysabah.com.
Γράφει το τουρκικό άρθρο,  ένα αεροσκάφος με τεχνολογία συστημάτων jammer μπορεί να καταστήσει ανενεργό ένα μεγάλου βεληνεκούς ραντάρ συστήματος κατευθυνόμενων πυραύλων   από την Συρία ( περιοχή που έχει πρόβλημα η Άγκυρα) ,καθώς και σε  συστήματα πυραύλων S-300 που διαθέτει η Ελλάδα στα νησιά του Αιγαίου, καθιστώντας τα συστήματα αυτά εντελώς  αναποτελεσματικά.
Το αεροσκάφος  αυτού του τύπου μπορεί να «απενεργοποιήσει» ραντάρ, εκπομπείς ραδιοσυχνοτήτων πάρα πολύ αποτελεσματικά και από ασφαλή απόσταση. Οποιαδήποτε απειλή εκτόξευσης πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς θα εξουδετερωθεί, μπλοκάροντας όλα τα συστήματα ραντάρ του πυραυλικού συστήματος της χώρας που ανήκουν, χάρη στο αερομεταφερόμενο σύστημα jammer. Η συνοδεία πολεμικών αεροσκαφών ενός αεροσκάφους με σύστημα  jammer το μετατρέπει  ουσιαστικά σε αεροσκάφος  «φάντασμα» , καθώς καθιστά τον εντοπισμό του  από την εχθρική αεράμυνα εντελώς αδύνατη.
Το πρόγραμμα SOJ της τουρκικής αερπορίας αφορά πλέον 4 εταιρίες που υπέβαλλαν πρόταση για την προμήθεια του ηλεκτρονικού εξοπλισμού για να εξοπλίσει τα αεροσκάφη τύπου G550τα οποία είχε αποφασιστεί σε προγενέστερο χρόνο ότι θα είναι οι φορείς.
Το πρόγραμμα «Golge» (Σκιά) φιλοδοξούν να κερδίσουν μία εκ των οι Aselsan, Duygu Havacilik ve Savunma San, Savronik και μία αμερικανική εταιρία, η Tempus Applied Solutions LLC.
στην αρχική φάση του προγράμματος εννέα συνολικά εταιρίες είχαν προμηθευτεί την αίτηση για πληροφορίες (RfI). Εξ αυτών, η αμερικανο-τουρκική κοινοπραξία Sierra Nevada Corp. / Esen Sistem και οι Ortadogu Muhendislik, Probil, Selex ES και Airbus D&S Military Aircraft δεν υπέβαλλαν προσφορά.
Το πρόγραμμα SOJ αφορά την παραγωγή συστημάτων κάτω από ένα κόστος που εκτιμάται στα 177 εκατ. ευρώ.
Γι αυτό και οι επιτελείς των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων θα πρέπει να κινηθούν ταχύτητα για να εξουδετερώσουν αυτό το σύστημα.
Έτσι εκτός της από καιρό αποφασιμένης υλοποίησης του εκσυγχρονσιμού των πυροβολαρχιών S-300 στο επίπεδο S-300PMU-2 θα μπορούσαν να αποκτηθούν και επιπλέον πυροβολαρχίες S-400 που έχουν αποδεσμευθεί για την χώρα μας ενώ θα πρέπει να κινηθούμε στην απόκτηση και συστημάτων αντί-αντιμέτρων.
Και εδώ η ρωσική βιομηχανία  μπορεί να εξουδετερώσει την τουρκική απειλή με την προμήθεια του συστήματος  1L222 Avtobaza το οποίο ζήτησε η Ελλάδα.
Οι σταθμοί εκτός από τις βασικές λειτουργίες των ραντάρ μπορούν να τα παρεμβάλουν και σε λειτουργίες όπως SLAR (Side Looking Array Radar) των αεροσκαφών ή UAV αναγνώρισης, λειτουργίες SAR, παρακολούθησης εδαφικού αναγλύφου κ.α. Το 1L222 Avtobaza είναι σχεδιασμένο για την παροχή ραδιοδεδοµένων στο συγκρότηµα.
Το σύστημα μπορεί να παρεμβάλει και αεροσκάφη AEW&C σε αποστάσεις μεγαλύτερες των 150 χλμ.       
defencenet.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com