Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Ελλάς-Ρωσία: Περαιτέρω σύσφιξη των αμυντικών σχέσεων "δια παν ενδεχόμενον"...


Στην περαιτέρω σύσφιξη των ελληνορωσικών αμυντικών σχέσεων ως γεωστρατηγικό αντίβαρο, στην ολοένα και πιο πιθανή διάρρηξη των σχέσεων Ελλάδας και ευρωζώνης λόγω των εκβιασμών των δανειστών, προχωράει η κυβέρνηση.
 
Αυτή είναι η κεντρική ιδέα  της συνάντησης του Έλληνα ΥΠΕΘΑ Π.Καμμένου και του Ρώσου ΥΠΑΜ Σ.Σοϊγκού. Χαρακτηριστικό είναι ότι έδιωξαν τους μεταφραστές και λοιπό προσωπικό και συνομίλησαν οι δυο τους χωρίς την παρουσία τρίτων επί 45 λεπτά!
 
Είναι η πρώτη φορά που ΥΠΑΜ νατοϊκής χώρας έχει τόσο στενή διαπροσωπική σχέση με τον Ρώσο ομόλογό του.
 
Στην κυβέρνηση δεν αποκλείουν πλέον το επόμενο τρίμηνο να υπάρξει ρήξη με τις χώρες της ευρωζώνης.
 
Άλλωστε  η χθεσινή απόφαση για "ξεφόρτωμα" της λαθρομετανάστευσης είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί και η Ρωσία είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να προσφέρει άμεσα μίνιμουμ γεωστρατηγικά εχέγγυα στην περαιτέρω πορεία της χώρας.
 
Σε κατ' ιδίαν σύσκεψη βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Έλληνας ΥΠΕΘΑ και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π.Καμμένος με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκεί Σοϊγκού όπως αναμεταδίδει ο απεσταλμένος του defencenet.gr στη Μόσχα.
 
Η συνάντηση διεξάγεται σε θερμό κλίμα ενώ αύριο ο ΥΠΕΘΑ θα συμμετάσχει στη Διεθνή Σύνοδο για την διεθνή ασφάλεια, και θα είναι ο εκπρόσωπος της μοναδικής χώρας της ΕΕ που θα δηλώνει την παρουσία της, όπως ακριβώς είχε γίνει και πριν δύο χρόνια με τον τότε ΥΠΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλο.
 
Ο Π.Καμμένος έιπε στον Σ.Σοϊγκού "έχουμε δηλώσει την αντίθεσή μας  στις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας και εξακολουθούμε μ επίστη και αποφασιστικότητα να επιμένουμε σε αυτό το ζήτημα" και συνέχισε "αντιμετωπίζουμε μεγάλο πρόβλημα λόγω των ισλαμοφασιστικών οργανώσεων της Μέσης Ανατολής οι οποίες δημιουργούν κύματα προσφύγων που έρχονται στις ελληνικές ακτές.
 
Θεωρούμε ότι μόνο όλες οι διεθνείς δυνάμεις ενωμένες μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα από κοινού."
 
Ως προς την αμυντική συνεργασία λόγω του νατοϊκού εμπάργκο θα αφορά τα ήδη υπάρχοντα ρωσικά οπλικά συστήματα που υπηρετούν στις ΕΔ συνολικού κύκλου εργασιών 40-50  εκατ.ευρώ, και θα έχει να κάνει με follow on support, ZUBR,S-300,αντικατάσταση παλαιών βλημάτων ΟSA και ΤΟR-M1, καθώς λήγει το όριο ζωής τους, και αναβάθμιση των Α/Τ Κοrnet
 
Προϋπόθεση για να υπάρξει μια νέα προμήθεια είναι να πάψει το εμπάργκο, και ως νέα προμήθεια λογίζεται ακόμα και η διακρατική συμφωνία του 2007 για τα BMP-3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
defencenet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com