Σάββατο 18 Απριλίου 2015

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ-Ολοκληρώθηκαν οι πρώτες εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης για τη Μάχη της Καλλίπολης στη Λήμνο ...

























































































































































http://www.limnosfm100.gr/limnos/item/13284-oloklirothikan-oi-protes-ekdiloseis-timis-kai-mnimis-gia-ti-maxi-tis-kallipolis-sti-limno-mp3-photos.html#sthash.PWkpkrVF.dpbs


Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα των εκδηλώσεων «Τιμής και Μνήμης των Πεσόντων στη Μάχη της Καλλίπολης» που πραγματοποιούνται στη Λήμνο με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από το ιστορικό γεγονός.
Η αρχή των εκδηλώσεων έγινε στο Συμμαχικό Κοιμητήριο στο Πορτιανού με Επιμνημόσυνη Δέηση από το Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ Ιερόθεο, ενώ ακολούθησε Ομιλία από τον Πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα κ. Robert Peck.
Χαιρετισμό απηύθυναν η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, ο Γενικός Διευθυντής Υπουργείο Βετεράνων του Καναδά κ. Greg Kenney, η Γενική Διευθύντρια Επιτροπής Πολεμικών Τάφων Κοινοπολιτείας, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λήμνου κ. Θ. Μπαβέας, ο Επίτιμος Πρόξενος της Φινλανδίας και ο Ιστορικός και γραμματέας της επιτροπής μνήμης Λήμνου – Καλλίπολης κ. Jim Claven.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν τα Αποκαλυπτήρια Αναμνηστικής Πλάκας «Των Αδερφών Νοσοκόμων από τον Καναδά» αποτίοντας φόρο τιμής στην ανιδιοτελή αφοσίωση και θυσία των δύο Καναδών νοσοκόμων Matron Jessie B. Jaggard και Mary Frances Elizabeth Munro, των οποίων το μνήμα είναι στη Λήμνο. Το μνημείο είναι κατασκευασμένο από πέτρα, προερχόμενη από λατομείο στα περίχωρα της Τεργέστης και σμιλεύτηκε από πετράδες που διαθέτει η επιτροπή στις εγκαταστάσεις της κοντά στην Καλλίπολη. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, ενώ οι Νοσοκόμες του Ερυθρού Σταυρού Λήμνου προσέφεραν λουλούδια στα μνήματα των Νοσοκόμων του Καναδά.
Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Πορτιανού, όπου εκτίθεται φωτογραφικό υλικό από το αρχείο του Αυστραλού Ιστορικού, ειδικευμένου στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, MrJimClaven. Εκεί δόθηκε Ομιλία από τον κ. Αριστείδη Τσοτρούδη με θέμα «ΛΗΜΝΟΣ ΚΑΙ ANZAC: Ο ρόλος της Λήμνου στην Εκστρατεία της Καλλίπολης» και ακολούθησε προβολή ιστορικού ντοκιμαντέρ.
Να σημειωθεί, τέλος, ότι το παρών στις εκδηλώσεις έδωσαν ακόμη ο Ταξίαρχος, ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Γιαννέλλης και ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Γαληνός.
Ακολουθούν ηχητικά αποσπάσματα από την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων

- See more at: http://www.limnosfm100.gr/limnos/item/13284-oloklirothikan-oi-protes-ekdiloseis-timis-kai-mnimis-gia-ti-maxi-tis-kallipolis-sti-limno-mp3-photos.html#sthash.PWkpkrVF.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com