Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Πολ Κρούγκμαν: “Κόλαση η έξοδος από το ευρώ!” ...


Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής και ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα. Ο κ. Κρούγκμαν που έχει από την αρχή επικρίνει τη σκληρή πολιτική λιτότητας που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα, είναι καλεσμένος του Γεράσιμου Αρσένη και συγκεκριμένα του Ινστιτούτου Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη και τη Διακυβέρνηση.
Ο νομπελίστας οικονομολόγος θα κάνει λόγο για την πορεία και το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας υπό το πρίσμα της ύφεσης που έχουν προκαλέσει οι πολιτικές λιτότητας, καθώς και για το μείγμα πολιτικών που θα πρέπει να υιοθετηθούν ώστε να καταστεί βιώσιμο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
Σε μία αίθουσα ασφικτικά γεμάτη ο Πολ Κρούγκμαν μίλησε για την πορεία της ελληνικής και της ευρωπαϊκής οικονομίας. Ξεκαθάρισε πως η έξοδος της χώρας μας από το ευρώ θα ήταν μία κόλαση.
“Αν με ρωτούσαν το ’90 αν έπρεπε να μπείτε στο ευρώ θα έλεγα σίγουρα όχι. Αλλά τώρα το να βγείτε θα ήταν αίμα. Χειρότερο. Θα ήταν κόλαση. Δεν θέλετε να πάτε εκεί”.
“Η Ελλάδα έχτισε ένα χρέος μη βιώσιμο κι έγινε μη ανταγωνιστική. Η ανταγωνιστικότητα είναι το μεγαλύτερο αγκάθι της ελληνικής οικονομίας. Η Ελλάδα ήδη έχει κάνει το καθήκον της με τεράστιο κόστος. Πίστευα πως το ευρώ ήταν μια κακή ιδέα. Έκανα λάθος. Ήταν μια τρομακτική ιδέα. Η Ελλάδα έχει κάνει μεταρρυθμισεις. Το ευρωσύστημα είναι αυτό που θα πρέπει να μεταρρυθμιστει”





















http://www.makeleio.gr/?p=323703

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com