Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

«Φρένο» της Κομισιόν στην προσπάθεια της Ελλάδας να παρακάμψει το ρωσικό εμπάργκο ...


"Μόνο κατόπιν της άδειας της Ε.Ε. η επανάληψη των εμπορικών σχέσεων Ελλάδας - Ρωσίας"

Φρένο στην προσπάθεια της Ελλάδας να παρακάμψει το εμπάργκο της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση επιχειρεί να βάλει η Κομισιόν.
Ειδικότερα, κατόπιν των επαφών Ελλάδας – Ρωσίας για την επανέναρξη των εξαγωγών των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Κομισιόν διαμήνυσε πως «μεμονωμένες χώρες, προς τις οποίες η Ρωσία θα χαλαρώσει το εμπάργκο εισαγωγής τροφίμων, θα είναι σε θέση να επαναλάβουν τις εξαγωγές τους μόνο με την άδεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής»
«Τόσο η ρωσική πλευρά, όσο και οι χώρες της ΕΕ γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι εμπορικές σχέσεις αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και παρόμοια βήματα και τέτοιες αποφάσεις θα λαμβάνονται μόνο στη βάση των κοινών αποφάσεων» συνέχισε η ίδια ευρωπαϊκή πηγή.

Νωρίτερα ωστόσο, ο Έλληνας υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Π. Σγουρίδης αποκάλυψε πως ελληνικές επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί έχουν ήδη ξεκινήσει τις επαφές με ρωσικές εταιρείες, αναζητώντας φόρμουλα συνεργασίας για την εξαγωγή νωπών αγροτικών προϊόντων.
αράλληλα ανέφερε ότι στο τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος από τις αρμόδιες αρχές της Ρωσίας σε περίπου τριάντα επιχειρήσεις προκειμένου αυτές να πιστοποιηθούν και να είναι έτοιμες για εξαγωγές στη Ρωσία όταν αρθεί το εμπάργκο.

 
www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com