Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

ΗΠΑ για Ξηρό: Ανησυχούμε για το νόμο που θα οδηγήσει σε αποφυλάκιση τρομοκρατών ...


Εκ νέου παρέμβαση πραγματοποίησαν την Κυριακή οι ΗΠΑ για το θέμα του νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης με το οποίο ανοίγει ο δρόμος για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Μας ανησυχεί το γεγονός ότι η προτεινόμενη ελληνική νομοθεσία, που φαινομενικά αποσκοπεί στην βελτίωση της διαβίωσης των κρατουμένων με προβλήματα υγείας, θα μπορούσε να οδηγήσει στην πρόωρη αποφυλάκιση καταδικασμένων τρομοκρατών υπεύθυνων για την πρόκληση τρομερής ζημιάς στην Ελλάδα, μέσω πολλαπλών επιθέσεων για πάνω από 27 χρόνια, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν Ελληνες πολίτες, Αμερικανοί, και άλλα θύματα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα συνεργάζονται εδώ και καιρό στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και ελπίζουμε ότι αυτό θα παραμείνει κεντρικό στοιχείο της συνεργασίας μας.

Η ανησυχία μας για την προτεινόμενη νομοθεσία δεν είναι μόνο θέμα της επώδυνης ιστορίας: Τρομοκράτες, που θα αφεθούν ελεύθεροι, ακόμα και υπό καθεστώς περιορισμού, όπως ο κατ’ οίκον περιορισμός, θα είναι σε θέση να επαναλάβουν τα τρομοκρατικά τους σχέδια. Ο Σάββας Ξηρός καταδικάστηκε για πολλαπλές δολοφονίες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων του Ακολούθου Αμυνας των ΗΠΑ Γουίλιαμ Νορντίν και του στελέχους της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Ρόναλντ Στιούαρτ. Καταδικάστηκε επίσης για απόπειρες δολοφονιών. Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να ολοκληρώσει την ποινή του, όπως αυτή του επιβλήθηκε από το ελληνικό δικαστικό σύστημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com