Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Π.Καμμένος για τη νέα γερμανική αλητεία: "H Rheinmetall και το "γερμανικό" Ποτάμι πίσω από τον Μάρτιν Σούλτς"!...


H "αμαρτωλή" γερμανική εταιρεία όπλων Rhinementall και ο διακαής πόθος της Γερμανία να μπει στην κυβέρνηση βρίσκονται πίσω από την αήθη επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς μέσω συνέντευξής του, που θα δημοσιευθεί την Κυριακή στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeinen Zeitung, στον Ελληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.
Ο υπουργός με twitter του αναφέρεται στις σχέσεις της γερμανικής εταιρείας με τον Μάρτιν Σούλτς και για την υπόθαλαψη της διαφθοράς από την γερμανική κυβέρνηση ειδικά στην περίπτωση των μιζών που έδωσε η Rheinmetall σε Ελληνες αξιωματούχους για τις προμήθειες των αυτοκινούμενων πυροβόλων PzH-2000, τμήματα της προμήθειας των υποβρυχίων Type 214, τα συστήματα ελέγχου πυρός των αρμάτων μάχης Μ48Α5 παλαιότερα κλπ κλπ.
Χαρακτηριστικό είναι ότι η Rheinmetall αναγκάστηκε να πληρώσει στο γερμανικό δημόσιο 37 εκατ. ευρώ ως πρόστιμο για τις μίζες που είχε δώσει στην Ελλάδα για να μην πάμε φυλακή στελέχη της και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας με τον Π.Καμμένο ζήτησε από την εταιρεία να πληρώσει σε αποζημιωση όλες τις μίζες που αποδεδειγμένα μοίρασε στην Ελλάδα.
Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα ο δικηγόρος της Rheinmetall ενημέρωσε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας ότι "Η εταιρεία μου θέλει συμβιβασμό" εννοώντας να πληρώσει ένα μέρος από τις υπερκοστολογήσεις των οπλικών συστημάτων που εισέπραξε. Το υπουργείο αρνήθηκε και ζήτησε να καταβληθεί το σύνολο του ποστού και ... ξαφνικά ηρθε η επίθεση από τον Μ.Σούλτς, ο οποίος είχε εμποδίσει τον πρώην ευρωβουλευτή Ν.Χουντή να καταθέσει ερώτηση για τις μίζες της Rheinmetall στην ευρωκοινοβούλιο πριν μερικούς μήνες!
Κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Αμυνας σε σε σχετική ερώτηση του defencenet.gr απάντησαν ότι "Δεν είναι τυχαία η επίθεση του Σουλτς, όχι μόνο για τις παλαιότερες βρώμικες υποθέσεις της Rheinmetall, αλλά για να υπάρξει μοχλός πίεσης για να αλώσει η Rheinmetall σε συνεργασία με την Κrauss Maffei την ελληνική αμυντική βιομηχανία. Τόσο την ΕΛΒΟ όσο και τα ΕΑΣ".
Εσχάτως βρέθηκαν στοιχεία για καταβολή μζών 60 εκατ. ευρώ από την Rheinmetall σε Ελληνες αξιωματούχους των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Φυσικά εκτός από "προστασία" στην Rheinmetall η Μ.Σουλτς κάλεσε τον Α.Τσίπρα να απαλλαγεί από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» και για έναν πρόσθετο λόγο: Για να βάλει στην κυβέρνηση το φιλογερμανικό Ποτάμι, το οποίο έχει ενταχθεί στην σοσοαλδημοκρατική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
"Θεωρώ πως ο κυβερνητικός συνασπισμός του Αριστερού Κόμματος με τους δεξιούς λαϊκιστές είναι λάθος", είπε τονίζει ο Γερμανός πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ είπε ακόμα ότι "σε σύγκριση με τον κ. Καμμένο, ο ελέφαντας σε υαλοπωλείο μοιάζει με διπλωμάτη που ξέρει να ελίσσεται".
Δεν είναι τυχαίο βέβαια που αν απωλέσει την στήριξη από τους ΑΝΕΛ ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να πάει σε κυβέρνηση με το φιλογερμανικό Ποτάμι, το οποίο έχει κατηγορηθεί από τους ΑΝΕΛ ότι είναι "ιδιοκτησίας" του ομίλου Μπόμπολα...
















































defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com