Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Σταύρος Θεοδωράκης: Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας…


Το εκτρωματικό κομματικό μόρφωμα, το οποίο ακούει στο όνομα Ποτάμι, δείχνει σε καθημερινή βάση ότι πρόκειται για ένα πολιτικό κατασκεύασμα ειδικού σκοπού. Όταν δεν καταθέτει ερωτήσεις, οι οποίες εξυπηρετούν μεγαλοεργολαβικά συμφέροντα, δείχνει την εικόνα ενός πειθήνιου οργάνου των ξένων συμφερόντων εις βάρος της Χώρας μας.
Το πιο πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί τα όσα είπε ο επικεφαλής του μορφώματος αυτού στην Κ.Ο. που διεξήχθη την Τετάρτη. «Κάποιοι ανεγκέφαλοι στήνουν σκηνικό έντασης Ελλάδας-Γερμανίας και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο», δήλωσε ο πρώην παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών, όπου η προπαγάνδα της σύγχρονης παρακμής πήγαινε σύννεφο. Με φρασεολογία, η οποία είναι ενδεικτική της δουλικότητάς του απέναντι στο Βερολίνο, τόνισε ότι «η χώρα έχει ανάγκη από συμμάχους – δεν έχει ανάγκη από εχθρούς», αναρωτώμενος στην συνέχεια «Γιατί ξαναγυρνάνε στα ίδια και τα ίδια;».
Προφανώς, για τον εκσυγχρονιστή και οπαδό του πολυπολιτισμού Θεοδωράκη «τα ίδια και τα ίδια» είναι το καυτό ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου, τα οποία δεν έχουν επιλυθεί ούτε στο ελάχιστο. Ταυτιζόμενος στο ίδιο μήκος κύματος με την γερμανική κυβέρνηση υποβαθμίζει την τεράστια (και διαχρονική) αξία και σημασία αυτών των δύο θεμάτων, ενώ προχωρά ακόμη πιο πέρα, κάνοντας έναν «συμψηφισμό» του Ελληνικού χρέους με τα χρωστούμενα της Γερμανίας από την κατοχική περίοδο: «Για σκεφθείτε το: Η Ελλάδα που χρωστάει σε όλους τους λαούς της Ευρώπης, να λέει ότι υπάρχει και άλλος τρόπος να πάρεις τα χρωστούμενα, η… κατάσχεση».
Είναι ολοφάνερο ότι η αντιπολιτευτική τακτική του Ποταμιού απέναντι στην συγκυβέρνηση δεν έχει να κάνει με την δεδομένη κωλοτούμπα της προς το Βερολίνο και τους υπόλοιπους αιματορουφήχτρες της Ελλάδος, αλλά με την προτροπή προς ακόμη μεγαλύτερη υποχωρητικότητα απέναντι στα ξένα κέντρα αποφάσεων. Φαντάζεστε, λοιπόν, γιατί ο Θεοδωράκης ήθελε τόσο πολύ να βγει στην Τρίτη θέση των περασμένων εκλογών.

Γιώργος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com