Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

"ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΑ" ...


Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, παραδέχτηκε ότι ο χώρος διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής έχει προβληματικά ζητήματα και άφησε στη διακριτική ευχέρεια του δικαστηρίου την πιθανότητα αλλαγής.


Ο υπουργός Δικαιοσύνης απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλικής Κατριβάνου η οποία εξέθεσε τα προβλήματα λόγω της ακαταλληλότητας του χώρου των φυλακώ, παραδέχθηκε πως μεν υπάρχουν πολλά προβληματικά ζητήματα, όμως εξήγησε πως δεν υπάρχει στη χώρα μας η υποδομή για μια τέτοια δίκη και ως εκ τούτου επελέγη ως καταλληλότερος ο συγκεκριμένος χώρος
«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής της αίθουσας. Αν στην αρχή δίκης διαπιστωθεί από τους παράγοντες της δίκης αδυναμία διεξαγωγής της, ο πρόεδρος του δικαστηρίου θα έχει την αρμοδιότητα να αναβάλλει τη συνέχεια της δίκης, αν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες και το υπουργείο Δικαιοσύνης θα έχει την ευθύνη της προετοιμασίας μιας εναλλακτικής λύσης» ανέφερε ο κ. Παρασκευόπουλος.
Σχετικώς με την τήρηση πρακτικών, θέμα το οποίο έθεσε ως επιτακτικά αναγκαίο η ερωτώσα βουλευτής, ο υπουργός είπε πως υπάρχει μεν προετοιμασία ως προς το τεχνικό μέρος διεξαγωγής της δίκης, η οποία προχωρεί «και θα είμαστε έτοιμοι», όμως τόνισε πως επειδή η τήρηση των πρακτικών με μαγνητοφώνηση συνεπάγεται μια πολύ μεγάλη δαπάνη, «για την οποία δεν είμαστε έτοιμοι» προς το παρόν, «δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr