Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Σκάνδαλο η απόφαση για Παπακωνσταντίνου ...


Ευθεια πρόκληση απέναντι στο δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, συνιστά η απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, με την οποία στην ουσία ξεπλένεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, για το γιγαντιαίο σκάνδαλο με την πλαστογραφία της λίστας Λαγκάρντ και την αφαίρεση των ονομάτων των συγγενών του.
Η πρωτοφανής απόφαση που άφησε άφωνη την κοινωνία, εκθέτει ανεπανόρθωτα το κύρος της Δικαιοσύνης, σε μια περίοδο κατά την οποία η πλειοψηφία του κόσμου δεν εμπιστεύεται και δικαιολογημένα τους θεσμούς, θεωρώντας ότι υπάρχει ένα ισχυρό πλέγμα διαπλεκόμενων σχέσεων που εξασφαλίζει ασυλία για τις εγκληματικές πράξεις των πολιτικών.

Όταν με αποφάσεις της Δικαιοσύνης σύρονται στα δικαστήρια και στον Κορυδαλλό χιλιάδες πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν το ΤΕΒΕ και τα χρέη τους στην εφορία, η ποινή του ενός χρόνου και μάλιστα με αναστολή στον Γ. Παπακωνσταντίνου, για πλαστογραφία δημόσιου εγγράφου προκειμένου να προστατευτούν μεγαλόσχημοι φοροφυγάδες και συγγενείς του είναι προκλητική και αποδομεί τη Δικαιοσύνη, αφού το μέγεθος της ποινής, είναι κατώτερο και από αυτές που επιβάλλονται για τροχαίες παραβάσεις.

Δικαιολογημένα ο κόσμος διερωτάται: Γιατί κύριε πρωθυπουργέ; Και ζητάει εξηγήσεις και απαντήσεις, από τους αρμόδιους οι οποίες βέβαια δεν πρόκειται να απαντηθούν, αφού οι αποφάσεις του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου δεν επιδέχονται εφέσεις.

Η απόφαση για τον Γ. Παπακωνσταντίνου στηρίχτηκε στην ολιγωρία του ΣΔΟΕ και των υπόλοιπων ελεγκτικών κρατικών μηχανισμών να παρουσιάσουν εκθέσεις για να βεβαιώσουν τη ζημιά που υπέστη το ελληνικό δημόσιο από την πλαστογραφία της λίστας Λαγκάρντ. Πιστεύουμε ότι σε άλλο κράτος θα είχαν ξηλωθεί από τα πόστα τους και να είχαν διωχθεί οι υπάλληλοι που ολιγώρησαν και οι οποίοι βέβαια το έκαναν σκόπιμα για να προστατεύσουν τον πρώην πολιτικό τους προϊστάμενο.

Μονόδρομος η απόφαση

Για το θέμα αυτό ο «Ειδήμων» της στήλης «Παραδικαστικά» της kontranews σημειώνει:
Πρέπει να τα πούμε έξω από τα δόντια. Η απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου για τον υπουργό των μνημονίων και των δεινών που επέφεραν στον τόπο, ήταν μονόδρομος για τους κατά τεκμήριο κορυφαίους δικαστές της χώρας. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ένα πρόσωπο που εν τέλει αποτέλεσε όνειδος για την πολιτική ιστορία δεδομένου πως, σύμφωνα με την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου, αλλοίωσε ένα έγγραφο που είχε σκοπό να εισπράξει χρήματα υπέρ του ελληνικού δημοσίου μόνο και μόνο από πολιτική ματαιοδοξία (για να μην του πουν πως οι συγγενείς του ήταν στη λίστα Λαγκάρντ), είχε ένα δίκιο σε αυτή τη δίκη:

-"Δεν είχα καμία εμπιστοσύνη στο ΣΔΟΕ", είπε "για αυτό και δεν έδωσαν ολόκληρη τη λίστα για έρευνα, αλλά μόνο ενδεικτικά κάποια ονόματα". Ε λοιπόν αγαπητοί αναγνώστες έχει απόλυτο δίκιο και αυτό γιατί, αυτό που εκείνος αποκαλεί "αναξιόπιστο ΣΔΟΕ" και ΚΕΦΟΜΕΠ (Κέντρο Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου) είναι τελικά η αιτία της - επί της ουσίας - απαλλαγής του Παπακωνσταντίνου. Ναι αυτός είναι το ΤΙΤΛΟΣ ΤΗ ΔΙΚΗΣ: "ΣΔΟΕ ΚΑΙ ΚΕΦΟΜΕΠ ΑΠΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ".

- Δε το λέω ούτε τυχαία, ούτε έωλα. Διαβάστε το σκεπτικό των δικαστών, όχι τίποτα τυχαίων αλλά του πρόεδρου του δικαστηρίου, δυο αντιπροέδρων του ΣτΕ και δυο συμβούλων επικρατείας, που ζήτησαν να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών:

- Α. Η απουσία της οριστικής απόφασης των αρμοδίων αρχών για το αν τελικά υφίσταται ή όχι ζημία του Ελληνικού Δημοσίου, αν δηλαδή έχουν διαπράξει και σε ποιό βαθμό οι συγγενείς του το αδίκημα της φοροδιαφυγής (αφού εκκρεμούν προσφυγές στα Διοικητικά Δικαστήρια και τα φύλλα καταλογισμού επιδόθηκαν- άκου τώρα- όταν είχε ξεκινήσει η δική του Ειδικού Δικαστηρίου) ήταν η βασική αιτία για να μετατραπεί η κατηγορία από κακούργημα που επισύρει ποινή ισοβίων, σε πλημμέλημα. Να το πω πιο απλά: Όταν δεν έχουν καταφέρει οι αρμόδιες αρχές, ΣΔΟΕ και ΚΕΦΟΜΕΠ ούτε να συμφωνήσουν στο ύψος της ζημιάς, όταν η έρευνα του ΚΕΦΟΜΕΠ ολοκληρώθηκε την επομένη της έναρξης της δίκης (ΝΤΡΟΠΗ!!!) και εκκρεμούν προσφυγές ετών στα διοικητικά δικαστήρια, πως να τον καταδικάσουν ρε παιδιά για κακούργημα τον Παπακωνσταντίνου; Αν αύριο στα δικαστήρια αποφανθούν πως δεν υφίσταται φοροδιαφυγή των συγγενών του, που θα βρίσκεται η ζημία του Δημοσίου; Θα τον έχεις στείλει ισόβια προκαταβολικά; Ντροπή λοιπόν που δεν κατάφεραν να τελειώσουν εγκαίρως την έρευνα.

- β) Επίσης είναι σημαντικό πως πείστηκαν 5 μέλη του δικαστηρίου και μάλιστα από τα αρχαιότερα, πως δεν είναι ένοχος ο Παπακωνσταντίνου, ή καλύτερα πως δεν πείστηκαν ότι είναι ένοχος καθώς είχαν σοβαρές αμφιβολίες που πρόεκυψαν από τη διαδικασία. Άλλωστε, παρά τον αγώνα περί του αντιθέτου που έδωσε ο εισαγγελέας, ακόμα και ο πραγματογνώμονας της αστυνομίας εξέφρασε αμφιβολίες για ποιός τελικά και σε ποιό στάδιο αφαίρεσε τα ονόματα. Δηλαδή αν αυτά αφαιρέθηκαν από τον Γ. Παπακωνσταντίνου ή όταν βρίσκονταν στην κατοχή του Ι. Διώτη, επικεφαλής του ΣΔΟΕ, που παρέλαβε το ανταγραμμένο usb. Η εξαφάνιση του αρχικού cd από τον τότε υπουργό και η καταστροφή του usb που παρέδωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου από τον Διώτη, δημιούργησαν- προφανώς - αυτό το ξεκάθαρο στοιχείο αμφιβολίας.

- Εν κατακλείδι η κηλίδα στον Παπακωνσταντίνου έμεινε ότι αλλοίωσε ένα δημόσιο έγγραφο για να μην κηλιδώσει το πολιτικό του μέλλον. Αλλά για τα παραπάνω που ζητά ο κόσμος, οι δικαστές δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα με ευθύνη του ίδιου κρατικού μηχανισμού που αδυνατεί χρόνια τώρα να πιάσει την φοροδιαφυγή. Κατά τα λοιπά, όσοι φωνάζουν για τον Παπακωνσταντίνου, ας φωνάξουν πιο δυνατά να προχωρήσει η εξεταστική για το πως φτάσαμε στο μνημόνιο. Τότε τα πράγματα - σε ενδεχόμενη δίκη- θα είναι τελείως διαφορετικά.

















 http://www.kontranews.gr/politiki/item/56077-skandalo-apofasi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com