Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Περαίωση εξπρές με συμπληρωματικές φορολογικές δηλώσεις - Ποιοι θα γλιτώσουν από τα βαριά πρόστιμα ...


Mε τη ρύθμιση αυτή πολλοί επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες θα γλιτώσουν από τα βαριά πρόστιμα.

Το ασφυκτικό χρηματοδοτικό πλαίσιο εντός του οποίου κινείται η κυβέρνηση, επιτρέπει να «πέσουν» στο τραπέζι «ιδέες» οι οποίες υπό άλλες, ομαλότερες συνθήκες, θα απορρίπτονταν ως προσβλητικές για τους συνεπείς φορολογούμενους.
Ο λόγος για το σχέδιο της κυβέρνησης να δοθεί η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων εισοδήματος παρελθόντων ετών, χωρίς κανένα πρόστιμο.
Απλά και μόνο με μια συμπληρωματική φορολογική δήλωση.
Τουτέστιν, κάποιος που έχει αποκρύψει μεγάλα χρηματικά ποσά από τις φορολογικές αρχές, μπορεί να υποβάλει συμπληρωματική δήλωση, να πληρώσει τον φόρο που θα έπρεπε κανονικά να έχει καταβάλλει προ πολλού και να βρεθεί «καθαρός» απέναντι στο κράτος.
Συγκεκριμένα οι φορολογούμενοι που δεν υπέβαλαν καθόλου δηλώσεις ή υπέβαλαν ανακριβείς δηλώσεις για εισοδήματα παρελθόντων ετών θα μπορούν να υποβάλουν εκπρόθεσμες αρχικές ή συμπληρωματικές δηλώσεις, για τα έτη αυτά, και να δηλώσουν όποια ποσά απέκρυψαν από την Εφορία χωρίς να υποστούν καμία κύρωση, δηλαδή χωρίς να επιβαρυνθούν με πρόστιμα και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.
Οι εν λόγω φορολογούμενοι θα πληρώσουν μόνο τους φόρους που αναλογούν στα ποσά εισοδημάτων τα οποία απέκρυψαν από την Εφορία και τα οποία θα συμπεριλάβουν στις εκπρόθεσμες αρχικές ή συμπληρωματικές δηλώσεις.
Ουσιαστικά με τη ρύθμιση αυτή πολλοί επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες θα γλιτώσουν από τα βαριά πρόστιμα που κινδυνεύουν να χρεωθούν σε περίπτωση που οι παραβάσεις τους εντοπιστούν από φορολογικό έλεγχο.
Ως εκ τούτου, η ρύθμιση αυτή θα λειτουργήσει και ως συνοπτική διαδικασία περαίωσης εκκρεμοτήτων στη φορολογία εισοδήματος, αφού θα επιτρέπει την αποφυγή του πλήρους (εξονυχιστικού) φορολογικού ελέγχου και θα συντομεύει κατά πολύ τη διαδικασία κλεισίματος εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων.

M. X.
www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com