Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Συνδικάτο Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής - Ενημερωτικό Δελτίο Τύπου για Συναδέλφους, Συνεργάτες, Προμηθευτές και ΜΜΕ ...




Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής παρέθεσε δείπνο εργασίας την Κυριακή 2/3/2015 προς ενημέρωση Συναδέλφων, Συνεργατών, Προμηθευτών και Δημοσιογράφων ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου.
Η όλη εκδήλωση καλύφθηκε και τηλεοπτικά και αποσπάσματα θα προβληθούν από το τηλεοπτικό κανάλι  KONTRA CHANNEL.
Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν αναλυτικά για όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στον κλάδο μας, και ειδικότερα:
Ο Πρόεδρος  του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής κατήγγειλε με στοιχεία την προηγούμενη κυβέρνηση πως μεθοδεύτηκε η νομοθετική εξόντωση του κλάδου μας.

Γ. Π. Δούκας, Πρόεδρος του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής
Η ιστορία ξεκίνησε από το τέλος 2009 με την ένταξη της χώρας μας στο μνημόνιο. Χρησιμοποιήθηκαν υπουργοί , επιστημονικοί σύμβουλοι και γενικότερα ο κρατικός μηχανισμός της προηγούμενης κυβέρνησης, για να φέρουν ειδικές  διατάξεις μέσα σε δύο πολυνομοσχέδια (νόμος 4093/12 Στουρνάρας – Χατζηδάκης και συμπληρώθηκε η εξόντωσή μας με τον νόμο 4257/14.4.2014 Μιχελάκης).
Όλα αυτά τα χρόνια η προηγούμενη κυβέρνηση κώφευε και δεν υπερασπίστηκε ως όφειλε τα έσοδα του ελληνικού δημοσίου από τον ειδικό φόρα κατανάλωσης των καπνικών.
Χάθηκαν, σε 4 χρόνια, πάνω από 10 δις έσοδα για την ελληνική πολιτεία από την φορολογία των καπνικών, καθώς και τουλάχιστον 1,5 δις ΜΙΚΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΡΔΗ  για την Μικρή Λιανική.
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να υπάρξει μόνο από τον κλάδο μας στέρηση εισφορών προς το ασφαλιστικό ταμείο ΟΑΕΕ τουλάχιστον 200 εκατομμύρια ευρώ. Ο χορός των δις που στήθηκε σε βάρος του κλάδου της Μικρής Λιανικής ήταν κεντρική απόφαση από το εξωτερικό ώστε να καταστραφεί μεθοδικά ο κορμός είσπραξης εμμέσων φόρων του ελληνικού δημοσίου που απασχολούσε 200.000 άτομα.
Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο κ. Δούκας  επεσήμανε ότι η πολιτική απόφαση και εντολή από το εξωτερικό έχει να κάνει άμεσα με τις καπνοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και εξήγησε ότι η πλειονότητα αυτών των μητρικών διοικήσεων έπαιρνε και έδινε εντολές στο εσωτερικό της χώρας από τις λεγόμενες «ΑΓΟΡΕΣ» διότι στην ουσία όλες οι πολυεθνικές καπνοβιομηχανίες ανήκουν στην GOLDMAN SACKS, BANK ΟF AMERICA κλπ.
Το παιχνίδι ήταν και είναι μέχρι αυτή την στιγμή,  αριστοτεχνικά σχεδιασμένο, διότι παραβιάζονται όλες τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες οδηγίες – αποφάσεις  καθώς και αποφάσεις του νομικού συμβουλίου του κράτους.
Σε επικοινωνιακό παιχνίδι και παραπλάνηση της κοινής γνώμης, η προηγούμενη κυβέρνηση διοχέτευε πληροφορίες στα ΜΜΕ παρουσιάζοντας «πειραγμένα» στοιχεία του ΙΟΒΕ ότι το λαθρεμπόριο καπνικών στην Ελλάδα είναι 23% και ότι έχει γίνει μείωση καπνίσματος κατά 30%.
Όλα αυτά τα στοιχεία ακούγονται σαν ανέκδοτο διότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και έρχονται σε σύγκρουση με αδιαμφισβήτητα νούμερα που αφορούν την είσπραξη του ΕΦΚ αλλά και τον κύκλο εργασιών των καπνοβιομηχανιών.
Εκτενής αναφορά έγινε και για άλλα δύο θέματα, Καρτών Κινητής Τηλεφωνίας και Τύπου, που μαζί με τα καπνικά καλύπτουν το 85% του ημερήσιου τζίρου του περιπτέρου.
Τα ποσοστά κερδών της Κινητής Τηλεφωνίας έχουν χειραγωγηθεί και αυτά από τις τρεις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας (COSMOTE, VODAFONE, WIND) που από κοινού λειτουργώντας ως «ΑΤΥΠΟ ΚΑΡΤΕΛ» έχουν κατεβάσει τις προμήθειες των λιανεμπόρων σε εξευτελίστηκα επίπεδα κάτω του 3%, ενώ σε όλη την Ευρώπη είναι γύρω στο 7%.
Για την Διανομή Τύπου θίχτηκαν όλα τα κακώς κείμενα που αφορούν προμήθειες λιανεμπορίου, τρόπος διανομής, φορολογικά παραστατικά που καμία σχέση δεν έχουν με ότι ισχύει στην Ευρώπη.
Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Δούκας, έστειλε και ένα τελεσίγραφο μηνός προς πάσα κατεύθυνση. «Την Τετάρτη καταθέτουμε προς την ελληνική κυβέρνηση, συναρμόδια υπουργεία, πολιτικά κόμματα αντιπολίτευσης, αρμόδιες επιστημονικές αρχές, αιτιολογική – εισηγητική  έκθεση καθώς και ολοκληρωμένο τεχνοκρατικό υπόμνημα για την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνικών και την ομαλοποίηση του λιανεμπορίου ζητώντας ταυτόχρονα και συναντήσεις για διαβούλευση και ενημέρωση των συναρμοδίων υπουργών.
Αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας είμαστε αποφασισμένοι, ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ, να ξεκινήσουμε «μικρό καμποτάζ» που συνεπάγεται διακοπή εμπορικών συναλλαγών ανά καπνοβιομηχανία και εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ανά μήνα. Φυσικά αυτό, αν γίνει, θα επιφέρει τεράστια προβλήματα στην αγορά και ειδικότερα θα αλλοιώσει τα μερίδια αγοράς που τόσο απασχολούν τις πολυεθνικές εταιρείες.
Αν προβούμε και σε άρνηση παραλαβής Κυριακάτικου τύπου για ένα μήνα πολλοί εκδότες θα έχουν τεράστια προβλήματα όσον αφορά την κυκλοφορία τους και όχι μόνο».
Ο επίλογος ήταν, ότι αυτή τη φορά η νέα κυβέρνηση επειδή γνωρίζει άριστα από το παρελθόν, όλα τα προβλήματα του λιανεμπορίου καπνικών και συναφών ειδών, τις υποσχέσεις της θα τις κάνει πράξεις και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου θα είναι αρωγός δίπλα της καταθέτοντας όλη την τεχνογνωσία που κατέχει για την επίτευξη του σωστού αποτελέσματος.
Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο νομικός σύμβουλος του Συνδικάτου κος. Ευάγγελος Παπαγιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στα εξής:

Ευάγγελος Παπαγιάννης Νομικός Σύμβουλος Συνδικάτου
Εισήγηση με θέμα «Επείγοντα μέτρα οργάνωσης της λιανικής αγοράς καπνοβιομηχανικών προϊόντων, ψιλικών και συναφών ειδών»,
«Μορφή και χαρακτηριστικά επιχειρήσεων Μικρής Λιανικής και δομή των ακαθαρίστων εργασιών τους».
Υπόμνημα με θέμα «Προτάσεις και αντιπροτάσεις γύρω από την υιοθέτηση μέτρων αποκατάστασης του εισοδήματος των λιανοπωλητών καπνοβιομηχανικών προϊόντων»,
«Διαχρονική εξέλιξη των μηχανισμών διαμόρφωσης της λιανικής τιμής των καπνοβιομηχανικών προϊόντων και του προσδιορισμού του μικτού κέρδους κάθε συντελεστή παραγωγής και διακίνησής τους».

Δημήτριος Καμμένος βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ.

Χριστόφορος Τσάγκας Νομικός Σύμβουλος του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή
Κατόπιν τοποθετήθηκαν για όλα τα θέματα που αφορούν τον κλάδο μας, ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. κος. Καμμένος Δημήτρης, ο νομικός σύμβουλος του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή κος. Τσάγκας Χριστόφορος, η δικηγόρος κα. Βελέντζα Δήμητρα δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, ο σύμβουλος επιχειρήσεων κος. Καπάτσος Ιωάννης δημοτικός σύμβουλος Δήμου Κηφισιάς, ο Γ. Γ. του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών κος. Γιάννης Ρεκλείτης, ο κος. Φουντής από το Σύλλογο Ασφαλισμένων και Ανασφάλιστων ΟΑΕΕ Αττικής και ο Ιφικράτης Αμυράς δημοσιογράφος.

Δήμητρα Βελέντζα δικηγόρος και δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων

Γιάννης Ρεκλείτης Γ. Γ. του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών


κος. Φουντής από το Σύλλογο Ασφαλισμένων και Ανασφάλιστων ΟΑΕΕ Αττικής

Ιφικράτης Αμυράς δημοσιογράφος
Η εκδήλωση έκλεισε με ερωτήσεις και απαντήσεις από δημοσιογράφους του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου.

Για το Δ. Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com