Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΑΡΤΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ!!!


ΑΝΟΙΧΤΗ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΜΜΕ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...

Την ώρα που μετά και την επιτυχημένη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα καγγελάριο Άνγκελα Μέρκελ (τη Δευτέρα 23/03/2015) πυκνώνουν τα θετικά σημάδια για συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους πιστωτές προκειμένου το συντομότερο δυνατό να υπάρξει εκταμίευση της επείγουσας χρηματοδότησης που έχει ανάγκη η χώρα, πολιτικά και επιχειρηματικά κέντρα, με κύριο εκφραστή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιδιώκουν με κάθε τρόπο τον ταμειακό στραγγαλισμό.

του Ανδρέα Πετρόπουλου
Οι γνωστοί κύκλοι του αμαρτωλού τριγώνου ΜΜΕ - Τράπεζες - (συγκεκριμένα) Επιχειρηματικά Συμφέροντα, επιδιώκουν λυσσωδώς ακόμα και πιστωτικό γεγονός, αδιαφορώντας πλήρως για τις καταστροφικές συνέπειες ενός τέτοιου ενδεχομένου και χτυπούν την κυβέρνηση ακόμα και με κατασκευασμένα δημοσιεύματα προς άγρα εντυπώσεων και σκανδαλολογίας!
Σούλτς: Λύση σε μια εβδομάδα....
Αυτό που κατορθώνουν προς το παρόν είναι να περνάνε σε δεύτερο πλάνο οι θετικές ειδήσεις για τη χώρα, όπως αυτή από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica, εκφράζει την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα φθάσει σε συμφωνία με τους εταίρους της στην Ευρωζώνη εντός μίας εβδομάδας ώστε να υπάρξει εκταμίευση βοήθειας. "Πιστεύω ότι προς το τέλος αυτής της εβδομάδας θα επιτευχθεί νέα συμφωνία, η οποία θα είναι αρκετή για την εκταμίευση της πιο επείγουσας χρηματοδότησης", λέει ο Σουλτς. Προσθέτει ακόμη ότι η Ελλάδα "δεν θα έχει πάνω από τρεις μήνες" για να παρουσιάσει ένα "αξιόπιστο, λεπτομερές και οριστικό" σχέδιο.
Φαίνεται όμως πως και οι Ευρωπαίοι ανώτατοι αξιωματούχοι, δεν είναι ικανοί να ...ανταγωνιστούν τους διακαείς πόθους και στόχους της εγχώριας διαπλοκής και τους εκφραστές τους.
Όχι σε αύξηση του πλαφόν των εντόκων!
Δείγμα αυτών των ανοιχτών πλέον επιδιώξεων πιστοποίησε η χθεσινή εμφάνιση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Κ.Καραγκούνη (SKAI TV), ο οποίος εκτέθηκε ανεπανόρθωτα επιχειρηματολογώντας σταθερά και για πολλή ώρα, υπέρ της άποψης να μην ανεβάσει το πλαφόν των εντόκων γραμματείων η ΕΚΤ, αρνούμενη δηλαδή τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και δημιουργώντας πιστωτικό γεγονός!
Πέφτετε μέσα στις παγίδες σας...
«Ποιον τιμωρείται την κυβέρνηση ή το λαό με αυτά που λέτε; Θέλετε πιστωτικό γεγονός;» ρώτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, προσθέτοντας:«Φτιάχνεται παγίδες, αλλά πέσατε μέσα. Εξαντλήσετε τις χρηματοδοτικές δυνατότητες της χώρας και τώρα υποστηρίζετε ότι δεν πρέπει να ανέβει το πλαφόν από την ΕΚΤ» είπε ο Ν. Φίλης και πρόσθεσε ότι το βράδυ που ψηφιζόταν στη Βουλή, το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, υπήρχε μία διάταξη που έφερε ο κ. Βαρουφάκης η μεταφορά χρημάτων από το ΤΧΣ στο δημόσιο ταμείο και αφορούσε το χρηματικό ποσό των 700 εκατ., χρήματα που έπρεπε να δοθούν στους δανειστές. Τη ρύθμιση, «την ψήφισε το ΠΑΣΟΚ, δεν την ψήφισε η Ν.Δ.» σημείωσε ο Νίκος Φίλης και πρόσθεσε ότι είναι «η απόδειξη ότι στήνουν παγίδα στραγγαλισμού της ελληνικής οικονομίας».
Ιδού το succes story...
Η διαστρέβλωση των συγκεκριμένων κύκλων φθάνει μέχρι του σημείου να αμφισβητούν την αποδόμηση του succes story από την πλευρά του Αλ.Τσίπρα δημόσια στην Γερμανίδα Καγγελάριο. Τι ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός; Οτι:
-Το ελληνικό ΑΕΠ μειώθηκε κατά 25%, η ανεργία εκτινάχθηκε στο 25% [από 12% το 2009] ενώ στους νέους αγγίζει ήδη το 60%. Πάνω από 2.000.000 πολίτες ζουν κάτω ή στα όρια της φτώχειας, ενώ το κοινωνικό κράτος έχει καταρρεύσει.
-Το ελληνικό χρέος παραμένει άλυτο. Από 127% του ΑΕΠ το 2009 έχει εκτιναχθεί στο 175% σήμερα.
-Το εισόδημα των φτωχότερων στρωμάτων μειώθηκε κατά 86%, ενώ οι φόροι τους αυξήθηκαν κατά 337%. Αντίθετα το εισόδημα των πλουσίων μειώθηκε μόνο κατά 16%, ενώ οι φόροι τους αυξήθηκαν μόλις κατά 9%.
«Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έθεσε με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα τα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας στην Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Έθεσε την αποτυχία των Μνημονίων, την ανθρωπιστική κρίση, τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο αλλά και το σκάνδαλο Siemens. Τόνισε την ανάγκη η ελληνική κυβέρνηση να προωθήσει μεταρρυθμίσεις που θα αποδίδουν φορολογική δικαιοσύνη και θα αντιμετωπίζουν την φοροδιαφυγή, τη διαφθορά και την αναποτελεσματικότητα του κράτους, πράττοντας το αυτονόητο", απαντούν αποστομωτικά κυβερνητικοί κύκλοι.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com