Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

«Μετωπική» Παρασκευόπουλου – Αθανασίου στη συνέλευση Διοικητικών Δικαστών ...


Για αναποτελεσματικό σύστημα δικαιοσύνης το οποίο αντανακλά και στον δικαζόμενο πολίτη ενώ έχει ως κυρίαρχο στοιχείο του την απουσία σχεδίου και εκσυγχρονισμού, έκανε λόγο η πρόεδρος της ένωσης διοικητικών δικαστών Ειρήνη Γιανναδάκη, στην ετήσια γενική συνέλευση τους.
Η πρόεδρος σημείωσε ότι η δικαιοσύνη βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα και αυτό αντικατοπτρίζεται στα μισθωμένα και απαράδεκτα κτίρια που στεγάζονται τα διοικητικά δικαστήρια όπως διαμερίσματα πολυκατοικιών χωρίς στοιχειώδεις υποδομές και ασφάλεια.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην υπερνομοθέτηση: «Τους τελευταίους 30 μήνες έχουν ψηφιστεί έξι αμιγώς φορολογικοί νόμοι με 177 άρθρα και 17 νόμοι στους οποίους συμπεριλήφθηκαν 71 νέες φορολογικές διατάξεις. Για αυτά εκδόθηκαν 111 υπουργικές αποφάσεις και 138 διευκρινιστικές εγκύκλιοι!!!»
Την ίδια ώρα τα παράβολα για την πρόσβαση στη διοικητική δικαιοσύνη αυξήθηκαν περιορίζοντας το δικαίωμα δικαστικής προστασίας των πολιτών ενώ παράλληλα αυξάνονται και τα αιτήματα για χορήγηση ευεργετημάτων πενίας.
Από την πλευρά του ο νέος υπουργός δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος στον χαιρετισμό του δήλωσε ενθουσιασμένος με το φρόνημα και τον αλτρουισμό των Δικαστών, αναγνωρίζοντας πάντως πως τα προβλήματα της διοικητικής Δικαιοσύνης είναι πολλά.
Η πρόεδρος της βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ξεκίνησε με αιχμές την ομιλία της δηλώνοντας ότι «οι προηγούμενες κυβερνήσεις προσπάθησαν να κάμψουν το φρόνημα των Δικαστών και να τους καταστήσουν εργαλεία αντισυνταγματικών πρακτικών».
Αιχμές όμως ακούστηκαν και από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, ο οποίος απάντησε στις προγραμματικές δηλώσεις του διαδόχου του και στην πρόθεση του να κάνει διάλογο με όλους ακόμα και τους κουκουλοφόρους. «Η δημοκρατία οφείλει να διαλέγεται όμως δεν έχουμε να πούμε τίποτα με αυτούς που στο όνομα της ιδεολογίας κρατάνε καλάσνικοφ και πυροβολούν. Δεν τους ξέρουμε άλλωστε».




 http://thepaper.gr


















 http://www.candianews.gr/2015/02/28/metopiki-paraskevopoulou-athanasiou-sti-sinelefsi-diikitikon-dikaston/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com