Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ...


O πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα Κερίμ Ουράς επισκέφτηκε το πλοίο TCG Turgut Reis, το οποίο ολοκληρώνοντας το χιλιοστό ταξίδι του, ήρθε στον Πειραιά.
Η φρεγάτα TCG Turgut Reis που μετέχει στην 2η ομάδα της μόνιμης ναυτικής δύναμης του ΝΑΤΟ (SNMG-2), μαζί με άλλα 9 νατοϊκά πλοία ήρθαν στον Πειραιά.
turgut
Το πλοίο μετά από το χιλιοστό ταξίδι του το επισκέφτηκαν ο πρέσβης της Τουρκίας Ουράς, ο πρόξενος Αθήνας-Πειραιά Ισμαήλ Σεφά Γιουτζέερ, ο πρώτος Γραμματέας της πρεσβείας ο Μπαρίς Καλκαβάν και στρατιωτικός ακόλουθος συνταγματάρχης Ιλχάν Γιασιτλί. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης ο πρέσβης Ουράς έκοψε τούρτα προς ανάμνηση του χιλιοστού ταξιδιού.
Η φρεγάτα TCG Turgut Reis είχε ξεκινήσει από την Τριέστη της Ιταλίας στις 16 Φεβρουαρίου. Στο χιλιοστό ταξίδι του πολεμικού σκάφους μετείχε και ο Αμερικανός διοικητής SNMG-2  υποναύαρχος Μπράντ Γουίλιαμσον και για κάποιο διάστημα ταξίδευσε με την φρεγάτα.
Το σκάφος αυτό που καθελκύστηκε στην Γερμανία το 1986 και εντάχθηκε στο Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό το 1988, φέρει την ιδιαιτερότητα να είναι το πρώτο σκάφος μετά από το Ερτογρούλ (έτος 1890)  που έκανε επισκέψεις στην Ιαπωνία (έτη 1990 και 2000).
Η μήκους 114 και πλάτους 14 μέτρων φρεγάτα, φέρει πυραύλους Harpoon και Sea Sparow, ανθυποβρυχιακές τορπίλες, ενώ εκτελεί καθήκοντα εθνικά και εντός του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ και της BLACKSEAFOR
tur reis
Εφ. Μπιρλίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com