Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

Το νέο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.: Περιπολίες και στοχευμένοι έλεγχοι όλο το 24ωρο στην Αθήνα ...


Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με βάση τους κατευθυντήριους άξονες της νέας αντεγκληματικής πολιτικής της Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εκπόνησε Ειδικό Επιχειρησιακό Σχέδιο για την αστυνόμευση του Δήμου της Αθήνας.
Σκοπός της ΕΛ.ΑΣ είναι η συνεχής και εμφανής αστυνομική παρουσία και η αποτρεπτική δράση, ενώ επιπλέον επιθυμία είναι το σεδιο να συμβάλλει στην αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και ανταπόκρισης.
Σημειώνεται ότι το Επιχειρησιακό Σχέδιο, θα εφαρμοστεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, κατά βάση στην ευρύτερη περιοχή του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας και ειδικότερα στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ομονοίας, Ακροπόλεως, Εξαρχείων, Αγίου Παντελεήμονα και Κυψέλης.
Στα βασικά σημεία και τη φιλοσοφία του Σχεδιασμού περιλαμβάνονται:
-     η διαμόρφωση (16) τομέων επιχειρησιακής δράσης, σε ισάριθμες γεωγραφικές   περιοχές,
-     η εκδήλωση, όλο το 24ωρο, εντατικών αστυνομικών δραστηριοτήτων,
-     η ανάπτυξη πεζών και εποχούμενων περιπολιών τάξης και ασφάλειας,
-    ο σχεδιασμός και εφαρμογή επιχειρήσεων στοχευμένου χαρακτήρα (όπως ομάδα παραεμπορίου, ναρκωτικών, επαιτείας, εκδιδομένων γυναικών),
-    η συμπληρωματική δραστηριοποίηση ειδικών επιχειρησιακών μονάδων της Ελληνικής Αστυνομίας (όπως ΔΙ.ΑΣ., Ο.Π.Κ.Ε.) για την υποστήριξη των προαναφερομένων δράσεων.

Κεντρικό σημείο αναφοράς του Σχεδίου καθίστανται τα Αστυνομικά Τμήματα των περιοχών, που θα εκδηλωθεί η ειδική επιχειρησιακή δραστηριότητα, τα οποία αναλαμβάνουν κυρίαρχο ρόλο στην εφαρμογή και υλοποίηση του Σχεδιασμού.
Το αστυνομικό προσωπικό, που αναλαμβάνει την υλοποίηση του Ειδικού Επιχειρησιακού Σχεδίου, δεν θα διατίθεται σε άλλη Υπηρεσία και θα ασχολείται αποκλειστικά με τα συγκεκριμένα καθήκοντα, υπό τις διαταγές, τις κατευθύνσεις και την εποπτεία των Διοικητών των συγκεκριμένων Αστυνομικών Τμημάτων.
Η υλοποίηση του Σχεδιασμού θα εποπτεύεται από τις αρμόδιες επιχειρησιακές και επιτελικές Υπηρεσίες, οι οποίες με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν, θα προχωρούν στην αναμόρφωση ή/και τροποποίηση ειδικότερων σημείων του Σχεδίου, έτσι ώστε το όλο εγχείρημα να διέπεται από ευελιξία, δυναμική και να έχει τη δυνατότητα επικαιροποίησης, καθώς και βελτιστοποίησης των αποτελεσμάτων του.
Σημειώνεται ότι το Ειδικό Επιχειρησιακό Σχέδιο εκπονήθηκε με σκοπό να αποτελέσει την άμεση και ουσιαστική παρέμβαση της Αστυνομίας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων παραβατικότητας και ευταξίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των Αθηναίων πολιτών, καθώς και στην ποιοτική αναβάθμιση του επιπέδου της καθημερινότητάς τους.


defencenet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr