Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Tα «κόκκινα» δάνεια στις τράπεζες αυξήθηκαν κατά 1 δισ. ευρώ μόνο το πρώτο δίμηνο του 2015 ...


Σε κατάσταση συναγερμού για να αντιμετωπίσουν το νέο τσουνάμι «κόκκινων» οφειλών βρίσκονται τα τραπεζικά επιτελεία αφού σημειώθηκε «έκρηξη» στις καθυστερήσεις των δανείων οι οποίες αυξήθηκαν σχεδόν κατά 1 δισ. ευρώ το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου.
Τα στοιχεία δείχνουν σημαντική αύξηση στον ρυθμό δημιουργίας νέων καθυστερούμενων δανείων και τα τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι το πρώτο τρίμηνο του 2015 το σύστημα θα επιβαρυνθεί με πάνω από 1-1,2 δισεκατομμύρια ευρώ «κόκκινα» δάνεια, σύμφωνα με το Έθνος.
Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει ότι δημιουργούνται περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ το μήνα νέες καθυστερούμενες οφειλές και αυτό τη στιγμή που η κατάσταση παρουσίαζε σημάδια βελτίωσης και οι νέες επισφάλειες δεν ξεπερνούσαν τα 130 εκατομμύρια ευρώ (ανά μήνα) την περίοδο Απριλίου-Δεκεμβρίου 2014.
Το 2014 κρίθηκαν κόκκινα δάνεια ύψους 78,5 δισεκατομμυρίων ευρώ καθώς δεν πληρώθηκε το 37% από τα 212, 139 δισ. ευρώ του συνολικού δανειακού χαρτοφυλακίου. Την ίδια ώρα τα αντίστοιχα κόκκινα δάνεια το 2009 δεν ξεπερνούσαν το 8% γεγονός που δείχνει την επίπτωση της κρίσης.
Τα στοιχεία των πρώτων μηνών του 2015 δείχνουν ότι η κατάσταση όχι απλά δεν άλλαξε αλλά έχει επιβαρυνθεί σημαντικά. Σύμφωνα με τραπεζικά στοιχεία, στις απλήρωτες οφειλές προστίθεται κάθε μήνα 400 εκατομμύρια ευρώ.
Μόνο θετικό στοιχείο, λένε στελέχη των τραπεζών σε ό,τι αφορά στο χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι πως τις τελευταίες ημέρες έχει σταθεροποιηθεί το ποσό των καταθέσεων με σχεδόν πλήρη περιορισμό των εκροών, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις επιστροφή ποσών.






















 http://www.koolnews.gr/oikonomia/582110-ta-kokkina-daneia-stis-trapezes-ayxithikan-kata-1-disekatommurio-euro-mono-to-proto-dimino-tou-2015/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com