Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

FITCH ΚΑΙ STANDARD AND POOR’S ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΑΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ !!!


Σε αναβάθμιση του ορίζοντα αξιολόγησης της Κύπρου από σταθερή σε θετική προέβη ο οίκος αξιολόγησης Fitch, ο οποίος επεσήμανε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, πριν από τις αναθεωρήσεις του ΑΕΠ, ήταν μικρότερο απ' ότι αναμενόταν λόγω της αύξησης των φορολογικών εσόδων και των χαμηλότερων δαπανών.
Ο οίκος Fitch αναμένει, ωστόσο, ύφεση της οικονομίας και το 2015 κατά 0,8% και επιστροφή στην ανάπτυξη το 2016.
Ο οίκος Standard and Poor's προέβη σε αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου, σε "Β+" από "Β", εκτιμώντας ότι το πραγματικό Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν θα συρρικνωθεί με ρυθμό 3% το 2014, αντί 3,8% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση, λόγω της ισχυρής απόδοσης στον τουριστικό κλάδο και στον τομέα υπηρεσιών, ενώ αναμένει αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,6% το 2015.
Μολονότι η διαβάθμιση της Κύπρου παραμένει στην κατηγορία «σκουπιδιών», ο οίκος επισημαίνει τη σθεναρή αφοσίωσή της στο πρόγραμμα αναπροσαρμογής, τις αντοχές της οικονομίας και κυρίως του τομέα υπηρεσιών και την ισχυρή δημοσιονομική απόδοση που έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες.
Η κυβέρνηση χαιρέτισε ως θετική εξέλιξη την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τους δύο οίκους αξιολόγησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com