Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΣΟΙΜΠΛΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: ΜΕΧΡΙ ΤΟ EUROGROUP ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ...


Ασφυκτικές πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση να καταθέσει τις προτάσεις της πριν από την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup την Τετάρτη, ασκεί το Βερολίνο.
Όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε Μάρτιν Γέγκερ, «μέχρι τότε η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει μια πρόταση για το πώς πρέπει να συνεχισθούν τα πράγματα».
Στη χθεσινή συνεδρίασή του το EuroWorking Group ζήτησε από την Ελλάδα να αιτηθεί επισήμως παράταση του χρηματοδοτικού σκέλους του ισχύοντος προγράμματος, ώσπου να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις για το επόμενο πρόγραμμα.
Στη βάση αυτή ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει κοστολογημένο πρόγραμμα, με αναλυτική αποτύπωση των διαρθρωτικών αλλαγών, το οποίο επισήμως θα κατατεθεί στο Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου κι όχι στο έκτακτο της 11ης Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, στο Euroworking Group ακόμη και χώρες φιλικά προσκείμενες στην Ελλάδα ήταν διστακτικές, όταν είδαν τη σκληρή στάση της Γερμανίας και των «δορυφόρων» της (Αυστρία, Ολλανδία, Φινλανδία κλπ.) κι έτσι η Ελλάδα δεν είχε άμεση στήριξη από κάποια άλλη κυβέρνηση.
Η εικόνα που είχε διαμορφωθεί το απόγευμα της Παρασκευή στο υπουργείο Οικονομικών ήταν ότι ο κ. Βαρουφάκης θα επιμένει μέχρι τέλους και δεν θα υπογράψει την παράταση του προγράμματος.
Πριν από την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup την Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των Είκοσι (G20) τη Δευτέρα και την Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη.
«Η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται φυσικά στην επίσημη ημερήσια διάταξη, αλλά μπορεί κανείς πιθανόν να περιμένει ότι η Ελλάδα θα παίξει έναν ρόλο στις διμερείς συναντήσεις» στο περιθώριο της συνόδου, εκτιμά ο Γέγκερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com