Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Παραπάνω από 1 στους 4 Έλληνες ήταν επίσημα άνεργοι τον Νοέμβριο: Ιδού οι «επιτυχίες» Σαμαρά ...


Παραπάνω από 1 στους 4 Έλληνες είναι επισήμως άνεργοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Συγκεκριμένα, για τον Νοέμβριο του 2014 η ανεργία έφτασε στο 25,8%, δείχνοντας την τεράστια έκταση του προβλήματος. Μάλιστα, τα πρωτεία στην περιοχή με τη μεγαλύτερη ανεργία πήρε αυτή τη φορά η Αττική, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη συνήθη «πρωταθλήτρια» Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης, δείχνοντας έτσι  το τραγικό μέγεθος της κατάστασης στην πιο πολυπληθή περιοχή της Χώρας.
Ενδιαφέρον, επίσης, παρουσιάζει το γεγονός ότι από τον Σεπτέμβριο του 2014 και μετά παρατηρείται μόνιμη μείωση της εργασιακής απασχόλησης. Στο σύνολο των καταγεγραμμένων εργαζομένων τον Νοέμβριο του 2014 (3.538.308 άτομα) διαπιστώθηκε μείωση κατά 27.020 άτομα, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, κάτι που δείχνει την ανοδική πορεία της ανεργίας. Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο τραγικά, αν σκεφτούμε ότι υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι οι οποίοι δεν φαίνονται στα χαρτιά και δεν είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, γεγονός το οποίο εκτοξεύει κατά πολύ το 25,8% που επισήμως φαίνεται ως αριθμός των ανέργων.
Την ίδια εποχή, βεβαίως, που επίσημα 1 στους 4 Έλληνες είναι άνεργος, ο ανεκδιήγητος, ανεπρόκοπος, παθολογικά ψεύτης και καταστροφέας της Χώρας Αντώνης Σαμαράς συνέχιζε να παραμυθιάζει τους Έλληνες, δίχως την παραμικρή αιδώ. Παίρνοντας κι αυτός τη σκυτάλη από τον Τζέφρυ και τον Παπαδήμο κατάφερε να αυξήσει τους δείχτες της ανεργίας, δείχνοντας τη συνειδητή ανικανότητά του. Ένας θλιβερός τύπος, που κατέστρεψε τη Χώρα, ξεπούλησε τη δημόσια περιουσία της, φτωχοποίησε στο έσχατο σημείο τους Έλληνες, φυλάκισε τους πολιτικούς του αντιπάλους για ψηφοθηρικούς λόγους και που μέσα στην ασταθή ψυχική του ισορροπία ίσως να ήθελε να αφήσει το στίγμα του ως ένας σύγχρονος Ηρόστρατος.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com