Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015

ΤΣΙΠΡΑΣ: Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ. ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΜΑΣ Ο ΛΑΟΣ ...Τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης έθεσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η στήριξη της οικονομίας, η διαπραγμάτευση για το χρέος και η αντιμετώπιση της ανεργίας είναι οι τέσσερις προτεραιότητες που έθεσε ο Πρωθυπουργός.

Υποστήριξε ότι θα επιδιώξει ευρύτατες συναινέσεις καθώς, όπως είπε, «δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων»

Διεμήνυσε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει άλλες εξαρτήσεις ούτε άλλα αφεντικά πέρα από τους ίδιους τους πολίτες» και πρόσθεσε ότι «σε αυτούς λογοδοτούμε για κάθε μας κίνηση».

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «ερχόμαστε να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο που ασκείται η διοίκηση στην χώρα», δηλώνοντας ότι «ερχόμαστε με συγκεκριμένους κανόνες και ρυθμίσεις να βάλουμε τέλος στο καθεστώς διαπλοκής και να κάνουμε παρελθόν το πελατειακό κράτος».

Όπως είπε, «η εξουσία που μας ανατέθηκε δεν μας ανήκει, ανήκει σε αυτούς που μας την ανέθεσαν για να τη διαχειριστούμε», προσθέτοντας ότι θα επιδείξουμε μηδενική ανοχή σε φαινόμενα αλαζονείας.

«Δεν υπάρχει περιθώριο για καθυστερήσεις, λάθη, αστοχίες και παραλείψεις», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας το νέο κυβερνητικό σχήμα ως μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας  η οποία έχει να αναμετρηθεί με μια ιδιαίτερα σκληρή πραγματικότητα.

Αναφερόμενος στο νέο κυβερνητικό σχήμα, είπε ότι περιλαμβάνει μόνο 10 υπουργεία έναντι 18 της προηγούμενης κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι «θέλουμε ένα κράτος αποτελεσματικό με συντονισμό των υπηρεσιών του με έλεγχο και διαφάνεια παντού».

Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση του χρέους μίλησε «για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, ώστε να βγει η χώρα από την υπερχρέωση και την ύφεση».

Όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, η κυβέρνηση είναι έτοιμη με σχέδιο και ρεαλιστικές προτάσεις για τη διαπραγμάτευση.

Ανέφερε ότι υπάρχει τετραετές σχέδιο πρωτογενώς ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, αλλά χωρίς υποχρέωση εξοντωτικών και ανέφικτων πλεονασμάτων, με ρεαλιστικές προτάσεις για το χρέος και πολιτική επενδύσεων για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. «Μέσω αυτών, η χώρα θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της» σημείωσε και επανέλαβε: «Θα διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες. Δεν θα έρθουμε σε ρήξη, αλλά ούτε θα είμαστε υποτελείς».

Απευθυνόμενος προς τους υπουργούς τόνισε ότι η κυβέρνηση θα είναι αδικαιολόγητη αν δεν δικαιώσει τις προσδοκίες της κοινωνίας τονίζοντας ότι «η ευθύνη είναι  βαριά. Ολες και όλοι  την αντιλαμβάνεστε».

«Προχωράμε χτίζοντας ένας νέο υπόδειγμα διακυβέρνησης και δημιουργώντας μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία», κατέληξε ο Πρωθυπουργός.


Θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης - παραλαβής σε όσα υπουργεία η διαδικασία δεν έγινε την Τρίτη.

Όπως έγινε γνωστό, πέρα από τις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, κάθε εβδομάδα θα συνεδριάζει υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού το Κυβερνητικό Συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τους 13 υπουργούς. tanea.gr/news/politics/article/5203342/stis-10-30-p-m-to-prwto-ypoyrgiko-symboylio/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr