Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Καταγγέλουν οι δικαστές απαξίωση του σώματος από την κυβέρνηση ...


Για απαξίωση του δικαστικού σώματος από την κυβέρνηση έκανε λόγο η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου. 


Αυτός είναι και ο λόγος που όπως είπε προκάλεσε την αντίδραση των δικαστών οι οποίοι εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους για «την υποβάθμιση του θεσμικού ρόλου της δικαιοσύνης και τη μείωση της αξιοπρέπειας τους».


«Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να τηρεί τις δικαστικές αποφάσεις, γιατί αν δεν τις εφαρμόζει υπάρχει κίνδυνος για την έννομη τάξη και πιθανότητα κυβερνητικής εκτροπής» υπογράμμισε η κ. Θάνου.
«Σε πείσμα των καιρών οι δικαστές πορεύονται με ήθος, δεν λιγομαχούν μπροστά στον όγκο των δικογραφιών και προσπαθούν να ανταποκριθούν στο θεσμικό τους ρόλο, ακόμα και όταν λοιδορούνται και υβρίζονται» είπε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Αθ. Κουτρουμάνος αναφερόμενος παράλληλα στα χρόνια προβλήματα της Δικαιοσύνης.
Από την πλευρά της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, κάλεσε τους δικαστές να ανταποκριθούν, παρά τις δυσκολίες, στο θεσμικό τους ρόλο: «Έχουμε χρέος -είπε η Εισαγγελέας- να συνεχίζουμε παρά τις περικοπές και εκτός ωραρίου να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας για να αποδώσουμε δικαιοσύνη στον Έλληνα πολίτη» είπε χαρακτηριστικά.


Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφέρθηκε στον προϋπολογισμό για τη Δικαιοσύνης για το 2015, ο οποίος συζητείται σήμερα, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση «θέλει να κάμψει το φρόνημα των δικαστών». 
Όπως εξήγησε, για το υπουργείο Δικαιοσύνης μέρος το οποίου είναι η λειτουργία των δικαστηρίων, έχουν προϋπολογιστεί περίπου 561 εκατ. ευρώ. «Αυτό αντιστοιχεί στο 0,36% του προϋπολογισμού» επεσήμανε η βουλευτής χαρακτηρίζοντας το ποσοστό εξευτελιστικό. 
Στην ομιλία του ο Χ. Αθανασίου αναγνώρισε ότι το κράτος δεν είναι απολύτως συνεπές σε ότι υποσχέθηκε, ωστόσο ζήτησε από τους δικαστές να κάνουν υπομονή. «Με λυπεί και με προβληματίζει και παλεύω καθημερινά για την πλήρη αποκατάσταση στης σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ του επίσημου κράτους και των δικαστικών λειτουργών, η οποία παρόλες τις τριβές θεωρώ ότι παραμένει ισχυρή. Το δημόσιο δεν αρνείται τις οφειλές. Τις αναγνωρίζει. Ωστόσο αναγνωρίζει ότι αδυνατεί να καταβάλλει άμεσα όλα τα οφειλόμενα. Οι λόγοι έχουν να κάνουν με την ορθή εκτέλεση του προϋπολογισμού, προκειμένου η χώρα να βγει από τη στενωπό» είπε ο υπουργός.


Για τον κ. Αθανασίου η κυβέρνηση δεν έδειξε ασέβεια στις δικαστικές αποφάσεις αλλά αδυναμία. «Αν η κυβέρνηση δεν σεβόταν τις δικαστικές αποφάσεις τότε πείτε μου γιατί ψήφισε νόμο για την καταβολή του συνόλου των αναδρομικών και την προσαρμογή των αποδοχών στο ύψος του Αυγούστου;»


Για να λάβει απάντηση από την Βασιλική Θάνου η οποία είπε: «Εμείς απαντάμε στα πλήγματα και στις προσβολές σε βάρος μας. Δεν είναι δίκαιο να μας ψέγετε όταν μιλάμε για απολυταρχικό κράτος όταν μας κάνατε περικοπές ύψους 60%. Δεν μπορούμε να μην αντιδράμε, είναι καθήκον μας να τα καταγγέλλουμε αυτά».

 




































defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com