Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Εκλογή Προέδρου και ΕΘΝΙΚΕΣ εκλογές το 2015 ΖΗΤΟΥΝ Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και ανεξάρτητοι !!!


«Οργιάζουν» οι ζυμώσεις για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, κόντρα στις έως τώρα αποφάσεις των κομμάτων τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα βουλευτών της ΔΗΜΑΡ αλλά και της ΚΟ των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών ετοιμάζουν σχετική επιστολή στον  Ε. Μεϊμαράκη την ερχόμενη εβδομάδα, ακριβώς μετά την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού. Το περιεχόμενο της επιστολής θα είναι ανάλογο με αυτό της πρότασης που κατέθεσαν χθες έξι μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ και ο βουλευτής του κόμματος Νίκος Τσούκαλης, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.
Πιο αναλυτικά και συγκεκριμένα , αυτοί που θα συντάξουν την επιστολή θα ζητούν εθνική συνεννόηση με στόχο την έναρξη της διαδικασίας συνταγματικής αναθεώρησης από την παρούσα Bουλή και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή ως ισχυρή συμβολική έκφραση μιας συναινετικής διαδικασίας, καθώς επίσης θα σημειώνουν ότι απαιτείται σαφές χρονοδιάγραμμα της πορείας προς τις εθνικές εκλογές οι οποίες θα πρέπει να γίνουν μετά την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης.
Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε σημερινό του μήνυμα κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμμετάσχουν «στην μεγάλη εθνική προσπάθεια» επισημαίνοντας πως η ευκαιρία της Αναθεώρησης του Συντάγματος δεν πρέπει να χαθεί, όπως αναφέρει σχετικό άρθρο ειδησιογραφικού πόρταλ. Συνεχίζοντας ο Σαμαράς υποστήριξε δε πως «‘Όποιος προσπαθήσει κάτι τέτοιο θα φέρει τεράστια ευθύνη» και πρόσθεσε «Η πρότασή μας θα φέρει νέο Σύνταγμα σε δυόμιση χρόνια το πολύ! Αν δεν προχωρήσει σήμερα η συνταγματική αναθεώρηση, νέο Σύνταγμα μπορεί να υπάρξει μόνο μετά το 2021! Είναι κρίμα να χαθούν κι άλλα χρόνια, για πράγματα που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και πολύ καιρό. Ο Ελληνικός λαός βλέπει και κρίνει….».
Παράλληλα ο κ. Μεϊμαράκης κατά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια έθεσε ως αδιαπραγμάτευτους όρους για την επίτευξη της πολιτικής σταθερότητας την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και την ολοκλήρωση της συζήτησης για τις αλλαγές στον Καταστατικό Χάρτη της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες το κείμενο θα υπογράφουν οι: Νίκη Φούντα, Θωμάς Ψύρρας, και Νίκος Τσούκαλης από την ΔΗΜΑΡ, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Σπύρος Λυκούδης, Βασίλης Οικονόμου, Γρηγόρης Ψαριανός και Χρήστος Αηδόνης. Την αποδοχή του περιεχομένου θα εκφράσουν πιθανότατα και οι: Μαρία Ρεπούση (ΔΗΜΑΡ), Πάρις Μουτσινάς, Γιώργος Κασαπίδης, Μίμης Ανδρουλάκης, Γιάννης Κουράκος κ.α, όπως διαβάσαμε σε ειδησιογραφικό πόρταλ.




































http://www.makeleio.gr/?p=223649

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com