Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Η 10αδα των ανεξάρτητων βουλευτών στους οποίους "ποντάρει" η κυβέρνηση ...



Ενόψει της δεύτερης ψηφοφορίας η οποία σε μεγάλο βαθμό θα δείξει αν θα εκλεγεί νέος πρόεδρος η θα οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές, η κυβέρνηση στοχεύει σε μια δεκάδα ανεξάρτητων βουλευτών οι οποίοι αν και στην πρώτη ψηφοφορία ψήφισαν «παρών» ή επέλεξαν την αποχή φέρονται να φλερτάρουν με το «ναι». Στην ομάδα των «10» ανήκουν οι Β. Οικονόμου, Μ. Ιατρίδη, Γ. Κουράκος, Γ. Κασαπίδης, Κ. Γιοβανόπουλος, Β. Καπερνάρος, Χρ. Αλεξόπουλος, Στ. Μπούκουρας και Π. Μελάς.

Η δεκάδα αυτών των βουλευτών είναι αυτή που σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσει την πορεία της τρίτης προεδρικής εκλογής και θα αυξήσει ή θα εκμηδενίσει τις πιθανότητες για εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από την σημερινή Βουλή.

Τέλος, στο Μέγαρο Μαξίμου επιμένουν στις καθαρές λύσεις» ωστόσο δεν δείχνουν αρνητικοί να αναλάβουν πολιτικές πρωτοβουλίες ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν είναι πρόθυμοι να συζητήσουν ορισμό ημερομηνίας πρόωρων εκλογών, ενώ χαρακτηρίζουν «υπονομευτική» την πρόταση για κυβέρνηση εθνικού σκοπού. Παράλληλα, απορρίπτουν τα σενάρια περί αλλαγής υποψηφιότητας δηλώντας κατηγορηματικά ότι και στην τρίτη ψηφοφορία η κυβέρνηση θα πάει με την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα. Βέβαια στο πρωθυπουργικό επιτελείο του πρωθυπουργού κυριαρχούν εκτιμήσεις ότι σε περίπτωση πρόωρων εκλογών η ΝΔ μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα και να περάσει ακόμα και μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλοι υποστηρίζουν ότι σε περίπτωση ήττας αυτή θα είναι μικρή και δεν υπάρχουν πολλές «γκρίνιες», ενώ ποντάρουν και στο σενάριο της «αριστερής παρένθεσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com